Zanimivosti

Tri leta zasedal bolnišnično posteljo

G.G.
15. 2. 2015, 11.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

55-letnega moškega iz Pekinga so morali v torek odnesti iz bolnišnice, ker je skoraj tri leta in pol zasedel posteljo bolnišnice v Pekingu.

shanghaiist.com

Avgusta 2011 je doživel moški prometno nesrečo in zaradi poškodb je pristal v bolnišnici. Čez mesec dni so ga odpustili, a so ga zaradi otekanja nog čez dva meseca spet sprejeli v bolnišnico.

Po treh mesecih so zdravnik odločili, da je dovolj zdrav za odhod domov. Toda možak je vztrajal, da ga mučijo hude bolečine v nogah, ki da jih sploh ni mogel stegniti. Nekako mu je uspelo, da je ostal v bolnišnici. Bil je tako vztrajen, da je zamudil celo sinovo poroko.

Bolnišnica je zadevo spravila na sodišče in moški je trdil, da ga želijo pretentati z lažnimi izvidi. Sodišče je pred dnevi vendarle odločilo, da je moški zdrav in da ga lahko odstranijo.

Ko je lani bolnišnica dobila odlok od sodišča, da ga lahko odstranijo, se je 55-letnik priklenil na posteljo. Posredovati so morali policisti in odstraniti verigo. Kričečega »pacienta« so nato končno odnesli in napravilo prostor za pravega bolnika.