Zanimivosti

Rojstnodnevna dobrodelnost

rt
30. 12. 2014, 20.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Poznavalec okoljskega urejanja in estradni mecen Silvo Bezjak je vse bolj dejaven tudi na dobrodelnem področju. To zadnje čase zavzema precejšen del njegovih dejavnosti, saj je organiziral in izpeljal že več opaznih projektov. Z dobrodelno noto je obarval tudi svoj rojstni dan, posvetil ga je pomoči drugim.

Jadranka Ferlin

Slavljenec je odklonil darila in predlagal, naj povabljenci namesto tega darujejo v dobrodelne namene.

Pravzaprav najprej sploh ni načrtoval posebnega praznovanja, potem pa so ga partnerica Melita Biserkova in nekateri prijatelji, s katerimi dobrodelno sodeluje, presenetili s pripravo rojstnodnevnega praznovanja. Da je ideja tuja, ga niti najmanj ni motilo, ampak je bil takoj za njeno uresničitev. Povezali so se z znanim slovenskim dobrodelnežem Enesom Musićem iz ljubljanskega gostišča Ham ham in nekaterimi prijatelji z estrade ter organizirali druženje.

Jadranka Ferlin

Namesto sprejemanja daril se je odločil, da nekaj podari drugim, k čemur je pozval tudi prijatelje in sodelavce. Nekaj prihajajočih načrtov pomoči drugim je oznanil prav na praznovanju. Tako bodo slepi mladi pevki Anji Pustak iz Trbovelj, za katero je že prej organiziral dobrodelno prireditev in ji pomagal, omogočili brezplačno snemanje prve samostojne skladbe v glasbenem studiu Mihe Hercoga in Saše Lendero.

Jadranka Ferlin

Na pomoč pa nameravajo priskočiti tudi Denisu Greglu, ki je po zdravniških zapletih ostal na invalidskem vozičku. Ker zaradi svojega zdravstvenega stanja živi finančno skromno in nesamostojno, saj je brez službe in paraplegik, so brez pomoči zanj nedosegljive tudi sanje, za bi zagotovil nekaj metrov asfaltirane poti od hišnega vhoda do ceste in si tako olajšal oziroma omogočil dostop do doma in prosti prehod.

Jadranka Ferlin

Silvo bo poskusil poiskati donatorje, ki bi poskrbeli za odpravo te ovire. Pri svojem dobrodelnem udejstvovanju redno sodeluje z estradniki, v zadnjem času predvsem s Sašo Lendero in Miho Hercogom ter Wernerjem in njegovo ženo Andrejo, ki sta sodelovala pri organizaciji pomoči in izleta za 150 otrok iz socialno šibkih družin. Pri sodelovanju sta se povezala tudi z Enesom Musićem iz gostišča Ham ham, ki sicer socialno šibkim pomaga z nudenjem brezplačnih obrokov.

Rojstnodnevni slavljenec je odklonil darila in predlagal, naj povabljenci namesto tega darujejo v dobrodelne namene. Kljub temu pa so ga razveselili vsak s svojim posebnim darilom. Po domiselnosti je morda izstopalo darilo Saše Lendero. Glasbenica in televizijska voditeljica je tudi odlična ilustratorka, in tako se je odločila za darilo v obliki ene od svojih stvaritev. Silvu je podarila uokvirjeno sliko angela izobilja iz serije njenih avtorskih grafik s posvetili Angelik. Ob voščilu mu je zaželela, da bi tudi v prihodnje izkazoval tako veliko dobre volje za pomoč drugim, za srečo pa mu je podarila svojega angela, ki naj mu v izobilju prinese vsega, česar si poleg zdravja sam želi. Ta angel je namreč povezan z obiljem ljubezni, sreče, miru, veselja, zdravja in bogastva v vseh oblikah.