Zanimivosti

Papiga z vrha cerkve žalila mimoidoče

T.C.
30. 11. 2014, 12.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Prebivalci Invergordona, mesteca na severu Škotske, so se množično pritoževali lokalnemu župniku, da jih nekdo žali in zmerja vsakič, ko gredo mimo cerkve. Župnik je začel zadevo preiskovati in ugotovil, da psovke in žalitve prihajajo iz stolpa cerkve svete Marije.

Thinkstock

Ko se je vzpenjal na stolp, je tudi sam postal tarča nesramneža. Pobegla afriška siva papiga, ki se je naveličala vloge hišnega ljubljenčka, je namreč ozmerjala tudi duhovnika. Papiga, sicer zelo zgovorne sorte, si je novo družbo poiskala med divjimi golobi ter se vselila v njihovo gnezdo, kjer v miru sobivajo.

"Papiga je izredno simpatična, vendar pa ustvarja probleme. Ne le, da poje in zmerja, temveč tudi žvižga za ženskami, ki bi si lahko o meni mislile marsikaj," je dejal župnik Bryce Craig-Forrest. Odkar so pojasnili skrivnost neobičajnega zvonarja, farani ne sumijo več župnika, poudarjajo pa, da jim papiga dela preglavice predvsem med pogrebi, saj psovke, žaljivke, žvižgi in podobni izrazi ob takih priložnostih niso najbolj primerni.

Marsikateri pogreb je zato spremljalo veselo vzdušje, saj je ob papiginih komentarjih težko ostati resen.