Zanimivosti

Tradicija in dragulji iz Francije

N.N.
21. 9. 2014, 12.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Lidl Slovenija je pripravil dogodek, posvečen vrhunskim francoskim vinom, ki je potekal na Ljubljanskem gradu.

Arhiv
V okviru francosko obarvanega večera so pred dnevi predstavili edinstveno ponudbo, s katero želijo slovenskim kupcem predstaviti tradicijo in dragulje vinorodnih kotičkov Francije. Pod sloganom Odkrijte svet odličnih francoskih vin! bo v Lidlovi ponudbi še do 22. septembra na voljo več kot 40 skrbno izbranih vrhunskih francoskih vin.

Skozi tradicijo in pokušino vin je goste dogodka popeljal Janez Istenič, priznani vinski strokovnjak, enolog in ocenjevalec vin. S svojim znanjem je navdušil številne znane obraze in jim predstavil svoj osebni izbor iz Lidlove zbirke francoskih vin. Pokušino v družbi sommelierjev je pospremil odličen izbor jedi kuharskega velemojstra Tomaža Kavčiča. Kot častni gost se je dogodka udeležil tudi francoski veleposlanik Pierre-François Mourier, ki je za odlično zasnovan večer predal čestitke Gregorju Kosiju, generalnemu direktorju podjetja Lidl Slovenija.

Ko pomislimo na francoske pokrajine in njihov šarm, seveda ne moremo mimo prostranih vinogradov in znamenitih »châteaujev« z žlahtno vinsko kapljico, ki jo častijo poznavalci in gurmani po vsem svetu. Ko gre za vrhunska vina, je Francija s svojo dolgo vinarsko tradicijo in kulturo nedvomno v samem vrhu. V Lidlovo ponudbo je vključenih več kot 40 skrbno izbranih francoskih vin, ki nastajajo vse od pokrajine Bordeaux, Alzacije do Burgundije in vinogradov južne Francije. Za popolno izkušnjo so v Lidlu Slovenija poskrbeli še z nepogrešljivimi nasveti in ocenami vin domačega vrhunskega strokovnjaka Janeza Isteniča.