Zanimivosti

Pijani lovec v ravsu premagal krokodila z udarcem v oko

G.G./STA
20. 9. 2014, 13.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Vinjeni avstralski lovec se je izkazal kot zmagovalec v ravsu z dvometrskim krokodilom. Ta je 20-letnega Stephena Moreena zagrabil na severu Avstralije med lovom na gosi. A lovec ga je z udarcem v oko dovolj zmedel, da ga je na koncu spustil.

"Z bratrancem sva streljala gosi. Ko sem pobiral ustreljene ptice, me je zagrabil za roko," je povedal Moreen in dodal, da ga je krokodil nato potegnil v vodo. Takrat pa ga je sunil v oko in žival ga je spustila. Po besedah Moreena je krokodila nato ustrelil njegov bratranec.

20-letnik je sicer priznal, da je bil "rahlo opit" in ni čutil bolečine, ko ga je v petek blizu odročnega kraja Peppimenarti, okrog 320 kilometrov jugovzhodno od Darwina, ugriznil krokodil. Poleg tega je Moreen še med čakanjem na rešilca popil nekaj piva.

"Nisem bil pretirano zaskrbljen, vse dokler nisem videl brazgotine. A sem živ. Lahko bi se končalo slabo," je priznal Avstralec.

Krokodili so na tropskem severu Avstralije precej pogosti, njihovo število pa se povečuje vse od uvedbe zakonodaje o varstvu teh živali leta 1971. Po vladnih ocenah naj bi jih bilo od 75.000 do 100.000.