Zanimivosti

Poglejte, kaj zmore s svojima mezincema

J.P.
17. 9. 2014, 16.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Maibam Itomba Meitei je indijski prvak v dvigovanju uteži in svetovni rekorder v dvigu na drogu – z mezincema. V le pol minute se je tako dvignil kar šestnajstkrat.

Šestindvajsetletni mišičnjak iz mesta Imphal, sicer uspešen in večkrat odlikovan dvigovalec uteži, je rekord odvzel Američanu, ki je ravno toliko dvigov trupa na drogu zmogel v eni minuti.

Indijec si je laskavi naslov rekorderja vpričo osuplih lokalnih politikov prislužil na posebnem dogodku plesne akademije Jawaharlal Nehru Manipur. Dvigoval se je na posebej prirejenem drogu z dvema zankama, kamor je vtaknil mezinca. Nato je svojih enainpetdeset kilogramov šestnajstkrat dvignil tako visoko, da mu je brada krepko pogledala čez drog.

V pol minute se je dvignil kar 16-krat.

Kako tudi ne, saj je Maibam kar štirinajst dolgih let pilil tehniko dvigovanja z mezincema ravno z Guinnessovim rekordom v mislih. Pozneje je dejal, da se mu je med pripravami uspelo dvigniti tudi po osemindvajsetkrat v minuti, rekord pa je nameraval postaviti s kar tridesetimi dvigi trupa na drogu. Žal pa se mu je mezinec zataknil na ostrem delu zanke, zaradi česar je prišlo do krvavenja, Maibamu pa niso uspelo doseči zastavljenega cilja. Navkljub vsemu pa je bil zadovoljen, saj je postavil rekord, za katerega si je tako dolgo prizadeval.