Zanimivosti

Novi trendi za kuhinjske vrtičke

A.A.K.
14. 9. 2014, 16.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

V ozadju teh inovativnih idej je enostavno vprašanje: "Kaj ko bi lahko gojili zelenjavo kar v domači kuhinji?".

Znamko Hyundai najverjetneje vsi poznamo bolj po avtomobilski industriji, vendar so dejavni tudi v drugih projektih, kar dokazuje ta koncept moderne kuhinje. Leta 2010 je ideja požela bronasto medaljo Fast Company Idea Awards v kategoriji komercialnih industrijskih produktov. 

Nano Garden je stekleni kuhinjski vrtiček, ki v kontroliranem okolju omogoča nadzorovano rast zelenjave, zelišč in celo rož. Vgrajen ima vodni in svetlobni sistem, uporabniku pa omogoča, da prilagaja pogoje rasti.

Velikost klasičnega hladilnika mu omogoča, da se prilega v vsako kuhinjo, za povrh vsega pa deluje kot naravni čistilec zraka v vašem domu, ki pomaga preprečevati nezaželjene kuhinjske vonjave.

Odlična ideja, kaj ne?
Na žalost je Nano Garden še vedno le koncept, ki pa nesporno orje ledino za podobne kuhinjske elemente v prihodnosti. Povrh vsega - kaj je boljšega od tega, da lahko pojmo sveže utrgano zelenjavo in zelišča?

Obstajajo tudi alternative DIY / naredi si sam
Pomagamo si lahko s plastenkami, kozarci za vlaganje, z industrijskimi paletami, s pločevnikami in nenazadnje s klasičnimi lonci za rože.

Če imate še kakšno idejo, vas vabimo, da jo delite z nami v komentarjih!