Zanimivosti

Te fotografije niso potegavščina!

J.P.
13. 9. 2014, 09.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

V mestu Čiba na Japonskem domuje čisto pravi superjunak, ki izgleda kot sloviti Vitez teme iz mesta Gotham. Od filmskega junaka se razlikuje le po poslanstvu.

Zlovešča črna oprava in razpoznavno vozilo na stran, poslanstvo japonskega Batmana, znanega tudi kot Čibatman, je, da Japoncem prinaša veselje.

Kot njegov vzor tudi on uspešno prikriva svojo identiteto – ve se le, da gre za enainštiridesetletnega domačina, menda varilca, ki v svojem prostem času nastopa kot znani superjunak. Medtem ko je oprava dostopna vsakomur, saj jo je mogoče preprosto kupiti, pa si je tricikel zgradil sam, za kar je, kot je razkril, porabil 4.300 evrov.
Fotografije japonskega superjunaka, ki se v javnosti pojavlja zadnja tri leta, socialna omrežja preplavijo vsakič, ko ga civilno prebivalstvo mesta Čibe, enega najbolj industrijsko razvitih območij Japonske, dobi v svoj objektiv.
Od prve do zadnje pa so vsebinsko skladne z njegovim miroljubnim poslanstvom – upodabljajo ga denimo med čakanjem pred semaforjem ali pa med klepetanjem z oboževalci. »To sem začel početi pred tremi leti,« je povedal s hripavim glasom po vzoru priljubljenega filma o Batmanu. »Po potresu leta 2011 so ljudje pozabili, kako se smejati. Moj namen je, da jih znova naučim.« Sodeč po odzivih njegovih someščanov mu to dobro uspeva. Kadarkoli se pojavi, se za njim obračajo glave.