Zanimivosti

Nova Lamborghinijeva zverina

A.Š.
18. 8. 2014, 10.26
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Italijani so po napovedih izdelali dirkalnik za serijo GT3 na osnovi huracana. Avto so pri Lamborghiniju predstavili na srečanju Quail Motorsports Gathering, super trofeo pa je GT3 dirkalnik z revidiranimi stranicami, kanardi in sprednjim razdelilnikom. Avto ima tudi hlajene sprednje blatnike, velikansko zadnje krilce in masiven difuzor na zadku, izpušni sistem in njegov dvojni izhod pa so premaknili na sredino.

Avto je 250 kilogramov lažji od standardnega huracana in ima nadgrajeni 5,2-litrski V10, ki zmore 455 kW (611 KM), kar je sicer samo slabih 10 konjev, a ob izdatno zmanjšani teži je avto tako ali tako občutno hitrejši od svojega civilnega brata. Avto je obut v dirkaške gladke pnevmatike Pirelli P Zero.

Avto so pri Lamborghiniju predstavili na srečanju Quail Motorsports Gathering.

Zmanjšanje teže so dosegli tudi z ukinitvijo štirikolesnega pogona. Kot že ime pove, ima super trofeo pogon le na zadnji kolesni par, kar je za dirkaške potrebe povsem dovolj. Glavne spremembe so seveda tudi v notranjosti, varnostna kletka, dirkaški sedež, dirkaški volan in digitalni merilnik za volanom so samo osnovne spremembe, ki nakazujejo, da ta avto ne bo videl običajnih cest.