Zanimivosti

Če so že moški takšni, kakšne morajo biti šele ženske?

J.P.
11. 7. 2014, 09.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Za prebivalce pobratenih vasi Asole in Fatehpur Berija na severu Indije je poljedelstvo stoletja predstavljalo glavni vir zaslužka.

V zadnjem času pa moški vasi Asola množično sledijo novemu klicu, ki jih vleče v telovadnice. Tako je kar 90 odstotkov moških vasi, ki premore 50.000 prebivalcev, zaposlenih kot varnostnikov po nočnih klubih v bližnjih mestih, kot je denimo Novi Delhi.

»V tej vasi ni niti enega dečka, ki ne bi hodil v telovadnico,« pove Vijay Pahelwan, eden od osebnih trenerjev. »Vsi telovadijo, vsi pazijo nase. Alkohola ne uživajo, niti tobaka.« Večina dečkov namreč že zelo zgodaj začne z rokoborbo v upanju, da se bodo uvrstili na olimpijske igre. Če jim to ne uspe, postanejo varnostniki. Nič drugače ni v primeru Keshava Tewarja, mladega rokoborca, ki večino časa preživi v telovadnici: »Ne glede na to, kakšno službo bom dobil, ko odrastem, bom varnostnik. Imajo namreč izklesana telesa in to hočem tudi zase.« »V telovadnico hodim od 15. leta, saj je moja želja bila, da postanem varnostnik,« je povedal Viju Tewar, kateremu se je mladostna želja tudi izpolnila. »Isto si želim za svojega sina,« je še dodal. 
A kot se izkaže, postati varnostnik ni ravno preprosto. Mladeniči morajo namreč prestati naporne vadbe, ki lahko trajajo tudi do treh ur. Tako dvigujejo motocikle in celo traktorje, obenem pa prakticirajo jogo. In ker so povečini vegetarijanci, potrebujejo še posebno prehrano za želeno mišično maso. Zato spijejo od tri do štiri litre mleka na dan in pojejo vsaj ducat banan in nadaljnjega pol kilograma sadja. Za kosilo po navadi zaužijejo dva kilograma jogurta, zvečer pa še dobro mero mleka z mandlji. Mesna različica prehrane telovadnega režima sestoji iz celotnega piščanca, desetih beljakov, ducata banan in desetih litrov mleka na dan.

Razlog za priljubljenost varovanja je preprost: zaslužek je pač tako dober, da bi si prebivalci vasi boljšega že težko obetali.