Zanimivosti

Ne boste verjeli, s čim se prehranjuje

J.P.
12. 7. 2014, 14.48
Posodobljeno: 31. 3. 2024, 20.22
Deli članek:

Lastnica trgovine za hišne ljubljenčke se je odločila dokazati, da je lahko njim namenjena hrana enako hranilna in okusna kot hrana, namenjena ljudem.

Dorothy Hunter in Richlanda v ZDA se je zato odločila, da se bo 30 dni prehranjevala zgolj s hrano, namenjeno hišnim ljubljenčkom. Z izzivom je začela 19. junija, izkušnja pa se zaenkrat še ni izkazala za preveč travmatično. Ravno nasprotno: Dorothy uživa.

»Ne morete verjeti, kako okusna je lahko hrana za mačke in psa, če je pravilno pripravljena,« je povedala. »Resnično velja, da si to, kar ješ – tudi, ko je govora o hišnih ljubljenčkih.« Ideja se ji je utrnila povsem spontano. Ravno je zlagala izdelke na police svoje trgovine, ko je postala lačna. »Nisem imela časa za prigrizek, zato sem s pulta vzela vrečko priboljškov in bila ob prebiranju drobnega teksta presenečena – po prebranem sodeč se mi je zdelo, da krepko prekašajo podobne izdelke, namenjene ljudem. Nemudoma sem se jih lotila, nato pa mi je šinilo v glavo, da bi lahko tako živela 30 dni.«

Je praktično vse vrste pasje in mačje hrane, zastran kosti in surovega mesa. Kot pravi, hoče s svojim početjem dokazati, da verjame v izdelke, ki so naprodaj v njeni trgovini. Ena od njenih nekdanjih zaposlenih svoje otroke celo hrani s pasjimi priboljški. Dorothy pa že opaža pozitivne stranske učinke nove diete, saj ji ne otekajo več noge, izgubila pa je tudi že nekaj kilogramov.