Zanimivosti

Kakšnim moškim se je potrebno izogibati

Inja Jurič
6. 7. 2014, 21.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Nekateri moški kar kličejo po tem, da se jim ženske izognejo v velikem loku. Niso samo alkoholiki ali ženskarji tisti, ki jih je bolje pustiti pri miru.

Če so ljubosumni na vaše hobije in prijatelje, vas skušajo nadzorovati, bolestno lažejo ali sovražijo vse ženske po vrsti, je boljše, da od njih čim prej odidete.

Nezreli
Srečate ga na kakšnem praznovanju ali poroki. Nekaj mesecev si izmenjujeta sladka telefonska sporočila, elektronsko pošto in telefonske pogovore, nato vas povabi, da ga obiščete. Svoji prijateljici poveste, da ste končno našli pravega. Ko kakšno uro prezgodaj pozvonite na njegovih vratih, vam odpre njegova mama, ki vam pove, da je njen sin na sprehodu s svojim otrokom ter da še vedno ureja dokumente za ločitev.
Edina pametna poteza, ki jo lahko naredite, je, da se obrnete in ga nikoli več ne pokličete. Če vam je lagal že na začetku, vam bo tudi kasneje. Poleg tega ima nerazčiščen odnos s preteklostjo, kar bi samo škodilo vajinemu odnosu.

Ljubosumnež
Najprej se samo hladno vede do natakarja, ki je ljubezniv do vas. Potem komentira, kako dolgo se pogovarjate s prodajalcem zelenjave. Ko vas opozori, da sta se z bratom malo predolgo objemala in da vas vaš ginekolog gotovo osvaja, je čas, da takšno zvezo končate. Čeprav se je njegova ljubosumnost sprva zdela simpatična, si zapomnite, da bo sčasoma postala vse hujša. Takšni tipi vas tudi po koncu zveze večkrat pokličejo in skušajo nadzorovati vaše življenje, zato z njimi raje pretrgajte vse stike.

Nasilnež
To je moški, ki vam ukazuje, da utihnite, ki vas grobo potisne v fotelj, vas grabi za roke in suva ter vedno uveljavlja svoje mnenje. Ni daleč trenutek, ko vas bo udaril. Zato takšno zvezo končajte takoj, ko opazite prve znake nasilja, saj lahko sicer pristanete na urgenci ali se vam zgodi še kaj hujšega. Preden za vedno odidete, pa mu toplo priporočite, naj si najde strokovno pomoč.

Pozabljivec
Od vašega prvega zmenka ne morete vedeti, kdaj bo naslednji. Pozablja na družinska kosila, ne spomni se na vaš rojstni dan, vedno se slabo počuti, ko ste načrtovali konec tedna na morju, skratka, nanj se ne morete zanesti, saj ne morete ničesar načrtovati. Od vas jemlje samo tisto, kar mu ustreza, in ničesar ne vrača, poleg tega pa ne zna biti niti malo pozoren. Ne bo se spremenil, zato ga zapustite.

Vsiljivec
Takoj ko začneta hoditi, pusti službo, se preseli k vam in vam okupira fizični in duhovni prostor. Preda se vam tako popolnoma, da nimate nobene svobode več. Si res želite takšno breme? Sčasoma bo odvisen od vas tudi finančno in kmalu vam bo vzbujal slabo vest, če boste njegovim »nedolžnim« željam rekli ne. Če ne želite na svoji grbi »otroka«, je najbolje, da to zvezo končate.

Zagrenjen
Vse ženske, ki jih je imel doslej, so ga prevarale in razočarale, poln je grenkobe, kar kaže tako, da tudi vam ne zaupa, ves čas je slabe volje in o ženskah govori samo slabo. Če ste z njim dalj časa, se opravičujete pred njim za vsako malenkost, ki jo naredite, in se ves čas trudite, da bi mu ustregli. Vendar vam to ne uspe, saj vedno najde razlog, da vam dokaže, kako so vse ženske neumne, pokvarjene ali nepoštene. Skrajni čas je, da odidete iz te zveze.

Nadzornik
Vedno vas sprašuje, ali ste zadovoljni s tem ali onim, ne verjame vam, ko se topite od sreče, ker vam je prinesel šopek rož, skrbi ga, kadar sami vozite avto ponoči, in bdi nad vsakim vašim korakom. Sprva vam njegova pozornost godi, sčasoma pa vas začne obremenjevati njegova nenehna skrb za vas. Če boste v tej zvezi vztrajali, bo imel počasi pod nadzorom vsak vaš gib. Verjemite, na svetu je veliko moških, s katerimi boste lahko razvili enakopravno in izpolnjujočo zvezo.