Zanimivosti

Tako se NIKAKOR ne šalite na družabnih omrežjih!

M.J.
14. 4. 2014, 13.52
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Uporabnica Twitterja, ki naj bi imela zgolj 14 let, se je hotela pošaliti in preko tega družabnega omrežja poslala teroristično grožnjo podjetju American Airlines. Zaradi tragičnega napada na World Trade Center leta 2001, je jasno, kako resno jemljejo letalske družbe teroristične grožnje. Pred nekaj leti je nek Britanec, jezen zaradi zamujanja letala, na Twitterju zapisal, da bo letališče 'pognal v zrak'. Kmalu zatem so njegovo objavo opazili pristojni organi in na vratih je potrkala policija.

Twitter

Sedaj pa se je neka druga oseba na Twitterju (domnevno 14-letna Sarah, z uporabniškim imenom QueenDemetriax_, odločila pošaliti na račun American Airlines in objavila 'tvit', v katerem je zapisala da je ona Ibrahim iz Afganistana, da je član Al Qaide in da bo v začetku junija naredila nekaj resnično velikega.

Pri American Airlines so reagirali na njen 'tvit' in so objavili, da sledijo njenemu IP naslovu, ostale podatke pa so tudi posredovali FBI-ju.

Zaradi tega se je Sarah prestrašila in začela panično objavljati 'tvite', kot so ''Samo šalila sem se.'' ,''Žal mi je, sedaj sem prestrašena.'' in ''To je napisala moja prijateljica in ne jaz, saj imam samo 14 let in resno ne vem, kako bi lahko kdo mislil, da bom vrgla letalo v zrak.''

Ekipa iz American Airlines ni sporočila, kakšne ukrepe so sprejeli in ali so zares kontaktirali FBI. Sarah je kasneje zaradi tega zamenjala ime na Twitterju in ga spremenila v Demetria, zamenjala pa je tudi uporabniško fotografijo. Ko je videla, da je njeno grožnjo ponovno objavilo več 10.000 uporabnikov Twiterja, je zapisala, da se počuti slavno in da je to njen vrhunec na tem družabnem omrežju. Po novem, ji sedaj sledi več kot 20.000 uporabnikov.

Na koncu je še enkrat izrazila obžalovanje zaradi spornega 'tvita' (zakaj za k**** sem to naredila). Iz American Airlines so sporočili, da vse grožnje jemljejo resno, tudi te preko družabnih omrežij, obenem pa so poudarili, da je varnost potnikov na prvem mestu.

Do sedaj še ni znano ali je FBI stopil v kontakt s Sarah, ki je na začetku bila srečna, ker je postala slavna na internetu, sedaj pa želi, da se vse pozabi in govori ljudem, da jo nehajo slediti na tem omrežju in poobjavljati njene objave.

 

Twitter