Zanimivosti

Vanga videla, kdo bo vladal svetu?!

T.P./M.J.
2. 4. 2014, 20.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

V začetku 80. prejšnjega tisočletja je v življenju svetovno znane, danes že pokojne jasnovidke Vange nastopilo obdobje, ko je bolje kot kdaj koli 'videla' prihodnost.

Arhiv Svet24

Baba Vanga je imela vpogled v bližnjo in daljno prihodnost. Njeni najbližji so zabeležili, da je v začetku leta 1981 v nekem trenutku vzkliknila: »Pazite! Kmalu bodo prišle nove, ljudem doslej nepoznane bolezni. Vsi, celo tisti, ki so bili doslej zdravi, bodo zboleli. Še vedno imamo možnost to preprečiti!« Kmalu zatem se je pojavil AIDS, za njim ptičja gripa … Je pa Vanga rekla tudi, da se bo človeštvo v 21. stoletju rešilo raka. »Prišel bo dan, ko bo rak okovan v železne verige, za to bo zaslužno zdravilo, ki bo vsebovalo precej železa,« je napovedala.

Profimedia

Leta 1988 je Vanga sporočila: »Pred nami so usodni dogodki. Dva največja svetovna vladarja si bosta segla v roke (analitiki njenih napovedi pravijo, da je mislila na Reagana in Gorbačova). A to ne bo prineslo miru na naš planet. Vse se bo resnično spremenilo šele čez leta, ko bo na oblast prišel pravi vladar.« Ko je Vanga izrekla to napoved, je bil v Rusiji na oblasti Boris Jelcin, očitno pa je mislila na njegovega naslednika, za katerega je dejala samo, da bo poseben človek, ki bo vlekel nepričakovane poteze. Zdaj je jasno, da je govorila o Vladimirju Putinu. Z imenom ga je omenila že leta 1979, ko je dejala: »Vse se bo topilo, vključno z ledom, le eno ostaja nedotaknjeno – slava Vladimira, slava Rusije. Vladimir vse odstrani s svoje poti in ne samo, da se bo obdržal, temveč bo postal gospodar sveta! Rusija pa bo ponovno postala imperij.«

Profimedia

V začetku leta 1993 je Vanga napovedala ponovno rojstvo velike Sovjetske zveze, ki naj bi se vzdignila v prvi polovici 21. stoletja.

Instagram

Tik pred smrtjo

Preden je umrla, je Baba Vanga presenetila z napovedjo, da prihaja obdobje čudežev in odkritij, povezanih z nematerialnim. »Velika arheološka odkritja bodo spremenila naš današnji pogled na svet. Vse skrito zlato bo priplavalo na površino, voda pa bo usahnila … Naši vnuki bodo vzpostavili stik z brati z drugih svetov, ki jim bodo po razumu precej blizu.« Te prerokbe še do danes niso uspeli razvozlati.