Zanimivosti

Maddie so ugrabili Romi, ki kradejo otroke po naročilu bogatašev.

J.P.
7. 11. 2013, 18.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Raymond Hewlett, osumljenec za izginotje Madeleine McCann, je na smrtni postelji priznal, da ve, kaj se je zgodilo z ubogim dekletcem. Na sina Wayna, s katerim nista imela stikov, je naslovil pismo, v katerem zatrjuje, da nima nič z Maddiejinim izginotjem. Ve pa, da jo je po naročilu ukradla romska tolpa, ki ugrablja otroke za bogataške pare, ki ne morejo imeti otrok in jih ne morejo posvojiti.

Arhiv Svet24

Serijski pedofil Hewlett je razkril, da so imeli Romi "nakupovalni seznam" primernih tarč - med drugim majhno svetlolaso deklico, kakršna je bila Maddie. Zasebni detektivi, ki delajo za Kate in Gerryja McCanna, se zelo zanimajo za Hewlettove trditve. ''Njegove besede se povsem ujemajo s teorijo številka ena: Maddie je bila ugrabljena po naročilu,'' je dejal vir blizu zakoncev.

Hewlett je aprila leta 2010 umrl za rakom na grlu, star je bil 62 let. Prošnje, da bi ga obiskali detektivi McCannovih, je vztrajno zavračal. Raymond Hewlett je postal osumljenec zaradi svojega ostudno zajetnega dosjeja posilstev in ugrabitev otrok. Na Portugalskem, kjer so maja leta 2007 ugrabili Maddie, je živel povsem normalno življenje s svojo drugo družino. Triinštiridesetletnemu Waynu, ki je po poklicu gradbinec, je pismo teden dni po očetovi smrti dostavil skrivnostni moški.

Domnevajo, da je bil bodisi odvetnik bodisi zasebni detektiv. V večjem delu pisma se je Hewlett sinu opravičeval, ker je s svojimi dejanju njemu in prvi ženi Susan zagrenil življenje. Potem je začel pisati o Maddie, ki je bila ob izginotju stara skoraj štiri leta. Wayne je povedal: ''Ko sem to prebral, me je udarilo kot strela z jasnega. Začel sem se tresti. Zapisal je, da ne želi oditi v grob, ne da bi poudaril, da ni ugrabil Maddie, vendar ve, kdo jo je. Z nekim dobrim prijateljem Romom sta se na Portugalskem napila in Romu se je zareklo, da je Maddie ugrabil po naročilu. Romova tatinska tolpa je delovala že zelo dolgo. Fotografirali so otroke in fotografije poslali parom, za katere so delali. Potem so se ti odločili z da ali ne. Maddie so tako vzeli 'na muho'. Oče je zapisal, da ni šlo za krajo otrok, ki bi jih prodajali pedofilskim mrežam ali mrežam za prostitucijo. V igri so bile ogromne vsote denarja. Oče je temu moškemu verjel.''

Ta pripoved se ujema z drugimi dejstvi, povezanimi z Maddiejino skrivnostjo. Več čudnih moških so nekaj dni pred njenim izginotjem videli fotografirati otroke v letovišču Plaia da Luz. Neki britanski priseljenec na Portugalskem je povedal, da se mu je zdelo, da je videl Maddie dan po njenem izginotju v belem kombiju, ki ga je vozil Rom. Wayne z očetom ni imel stikov že skoraj 20 let, vendar se mu je njegovo pismo zdelo pristno.

Dodaja: ''Ne vem, ali se je to res zgodilo Maddie ali ne, a se mi zdi smiselno. Težko verjamem, da bi se tako potrudil in si izmislil tako dobro izdelano laž, ko je bil tako šibak in bolan.'' Wayne je razmišljal, da bi pismo odnesel Kate in Gerryju, a ga je skrbelo, da bi ju še bolj užalostilo in jima dalo lažno upanje. ''Zažgal sem ga, ker me je tako vznemirilo. Da bi imel pismo nekoga, ki sem ga tako dolgo sovražil, je bilo zame preveč. S tem se nisem mogel spoprijeti.''