Zanimivosti

Seksualni turizem ni samo za moške

U.K.
27. 8. 2013, 15.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ko slišimo za seksualni turizem, navadno pomislimo na moške, ki iščejo eksotična dekleta. A pozabimo, da to počnejo tudi ženske, le morda nekoliko bolj prikrito.

Thinkstock

In v resnici gre za past, a se ženske v večini primerih rade ujamejo vanjo. V zameno za denar dobijo romantiko, vzburjenje in nepozabno avanturo. In zakaj ne!?

Seksualni turizem lahko pripelje v neko državo na tisoče turistov, tako pač je in pred tem si nima smisla zatiskati oči. A redko govorimo o tej 'ponudbi' za ženske. Po statistiki naj bi spolne usluge na počitnicah iskale nekoliko starejše belke srednjega razreda, ki niso srečne v zakonih. In obstaja dovolj ponudnikov, ki jim za neko ceno z veseljem ustrežejo. Pravzaprav mnogo žensk niti ne ve, da gre za prostitucijo, saj jih fantje očarajo, zapeljejo, za spolne usluge pa zahtevajo denar.
Neka Angležinja z imenom Barbara (nismo prepričani, da je to njeno pravo ime) je delila svojo izkušnjo s seksualnim turizmom s svetom. Barbara je stara 57 let, ločena, zato se je odločila, da bo odpotovala na Jamajko. To je bilo njeno prvo potovanje iz Velike Britanije v življenju.

Spolne usluge na počitnicah naj bi iskale nekoliko starejše belke srednjega razreda, ki niso srečne v zakonih.

Ni pričakovala, da bo doživela tako imenovano poletno romanco. Barbara se je nastavljala vročim sončnim žarkom, ko je do nje prišel mlad moški z imenom Chris. »Še nikoli nisem videla moškega, ki bi bil tako izklesan kot Chris. 'Dreadlocksi' so mu padali prek mišičastega hrbta in imel je noge kot nogometaš,« je o svojem ljubimcu dejala Barbara. »Sprva nisem mogla razumeti, zakaj gleda mene.« A si je rekla, pa naj bo, in se zbližala z mladeničem. »Zame je to bila popolna svoboda. Nisem se mogla naveličati njegovega telesa.«

Njen zakon je bil poln trpljenja in zaradi tega se je počutila manjvredno, kot je sama dejala, je mislila, da je ne bo noben moški več pogledal. On pa je oboževal vse na njej. »V meni je prebudil žensko, ki je lepa, samozavestna in nekaj posebnega.« A je šlo za prostitucijo, le da je samo on vedel za to. To je spoznala pozneje, ko mu ni hotela dati denarja, da bi kupil droge. Takrat ji je dejal: »Nič denarja, nič seksa.« Barbara je dejala, da jo angleški moški njenih let ignorirajo in pač iščejo mlajše ženske.

Barbara je še vedno v stikih s Chrisom in mu tu in tam pošlje nekaj denarja, čeprav se popolnoma zaveda situacije. S tem nekako plačuje nekakšno najemnino za čas, ko se bo vrnila na Jamajko. In dejala je, da se bo vrnila. »Chris se je vselil v mojo hotelsko sobo in vsako noč sva se predala divjim strastem.« Sprva je Chris plačeval za stvari, nato pa ji je dejal, da je v finančnih težavah, in prosil za denar.

 

V resnici gre za prevaro, saj se ženske ne zavedajo, da so 'žrtve' prostitucije, in verjamejo, da so moški v resnici zaljubljeni vanje.

V zadnjih letih se vse več žensk odloča za seksualne destinacije. Neuradno mnogo turističnih agencij ponuja tovrstne usluge izključno za ženske. A ženske ne iščejo izključno seksa. Gre bolj za romantičen turizem, kjer moške prostitutke nudijo avanture, strast in romantiko. V nekaterih primerih seks sploh ni vključen.

V resnici gre za prevaro, saj se ženske ne zavedajo, da so 'žrtve' prostitucije, in verjamejo, da so moški v resnici zaljubljeni vanje. Po drugi strani pa se večina žensk zaveda, v kaj se spuščajo, in se pač prepustijo ljubezenski avanturi. Zanimivo je, da ti moški pustijo ženske študentke popolnoma pri miru, saj nimajo denarja v primerjavi s 'steklenicami mleka', kot imenujejo starejše ženske.