Zanimivosti

Tanja Žagar želi postati mamica

11. 7. 2013, 10.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

31-letna Tanja Žagar, ki je zaslovela kot članica legendarne skupine Foxy Teens, žanje uspehe tudi na samostojni poti. Še več, zdi se, da lepotička še ni rekla zadnje besede, saj preseneča na vsakem koraku.

Gong Records

Zdi se, da zadnje čase kar prekipevaš od energije? Je vzrok poletje ali ti je kdo ogrel srce?

Vzrokov za to je več. Tako poletnih kot tistih, zaradi katerih imam vroče srce (smeh).

Kako pa boš sicer preživela poletje, kam se odpravljaš na dopust?

Moj dopust bo zelo spontan, kar pomeni, da še ne vem, kdaj bom kje, vem pa to, da bom dan ali dva zagotovo preživela v planinah, pa med valovi, ob jezerih, v gozdovih, se potepala v krajih, kjer še nisem bila, obiskala kakšen zabaviščni park, veliko kolesarila, rolala, piknikovala s prijatelji, predvsem pa uživala in razveseljevala ljudi na vseh nastopih, ki me čakajo v teh vročih dneh!

Eno izmed nepozabnih popotovanj bo tudi Žagarija …

Sobota, 20. julij, bo najbolj vroč, vesel in nepozaben dan tega poletja, ko se bom skupaj s svojimi 'žagarji' odpravila na celodnevni avtobusni izlet, na Žagarijo! Letos si bomo ogledali nekaj gorenjskih lepot, čez dan skupaj uživali na pikniku, zvečer pa zažagali na blejski noči. Tega dne se še posebej veselim, ker mi druženje z ljudmi ogromno pomeni, in to je dan, ko se lahko bolje spoznamo.

Še pred tem pa si se odpravila v Piran, kjer je nastala povsem nova glasbena pravljica?

Bil je sončen dan, šla sem v Piran, dritto na obalo ... je začetek moje pesmi z naslovom Zame zakantaj. In točno tako se je tudi zgodilo. Novi videospot sem posnela v prelepem Piranu, na katerega imam čudovite spomine še iz otroških dni. Čeprav je bil dan sončen, jasen in vroč, pa se je veter odločil, da želi biti na vsak način del te 'glasbene pravljice', zato se je na terasi hotela Piran ves čas veselo poigraval z mojimi lasmi (smeh). Tako je spot obarvan s prav posebnimi, nagajivimi in naravnimi učinki.

Gong Records
Tanja Žagar obožuje jedi na žlico.

In kako se sicer hladiš, kakšno jed si najraje privoščiš v teh vročih dnevih?

Čeprav je vroče, se meni kaj na žlico hoče (smeh). Segedin, golaž, jota, pasulj, ričet ... Vse to me poleti žene v planine, ker so v planinskih kočah te stvari najboljše (smeh).  

Pred dnevi je tvoja prijateljica Mirna Reynolds postala mamica. Menda ste se v šali večkrat pogovarjale, da bo ravno ona prva, ki bo rodila?

Ko je bila Mirna še noseča, sva klepetali po telefonu in sem jo vprašala, če še ve, kaj sem ji rekla pred več kot desetimi leti. Seveda sva se obe začeli smejati, ko sva se spomnili, kako prepričana sem bila, da bo ona prva zibala. Hm, morda pa imam vedeževalske sposobnosti?! Kakorkoli že, Mirna je srečna mamica in komaj čakam, da bo z malim Luco prišla na obisk v Slovenijo.

Morda tudi ti kaj na tem delaš, da postaneš mamica?

Družine si zelo želim in seveda bom delala na tem, da se mi bo ta velika želja tudi izpolnila.

Se morda z lisičkami sicer še kdaj srečate, družite?

Po telefonu se večkrat slišimo, občasno pa se tudi srečamo. Vedno je lepo poklepetati in obujati spomine, saj smo skupaj doživele edinstveno in zelo uspešno glasbeno zgodbo.

Prav tako je pred tabo še en jubilej, 10 let poučevanja …

Res je. Septembra se začne deseto leto mojega poučevanja v GŠ Logatec, zdi pa se mi, kot bi minilo le kakšnih štiri ali pet let. Hja, z odličnimi sodelavci in marljivimi učenci res 'tiho, tiho čas beži' (smeh).

Nam po poletju pripravljaš še kakšno novo presenečenje?

Jeseni se začne nova koncertna turneja, konec leta pa bom izdala četrto ploščo.

Osvojila je številne glasbene nagrade.