Zanimivosti

Rastejo mu že od leta 1970

J. P.
14. 6. 2013, 11.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Mož iz Indije, čigar ponos so njegovi burni brki. Žena jim je sprva nasprotovala, sedaj pa pomaga pri njihovi negi. Sin si, žal, brkov ne pušča.

Reuters
Ram Singh Chauhan

Ram Singh Chauhan je začel brke vzgajati leta 1970, od takrat pa se je njegovo podnosno okrasje bujno razraščalo.

Tako se lahko ponosni Indijec iz Rajasthana pohvali z Guinnessovim rekordom za najdaljše brke na svetu, saj te danes merijo že čez 4,3 metra.

Ena na izmed oseminpetdesetletnikovih skrivnosti za takšno občudovanja vredno rast je zgodnji začetek.

Kot pravi, hormoni s starostjo oslabijo in hitrost rasti pojenja. Za prenehanje britja ga je navdihnil navdušenec iz Rajasthana – od takrat si je le vsake toliko pristrigel razcepljene konice.

Na začetku so bili brki pogosto jabolko spora med Ramom in njegovo ženo Asho, saj je nega terjala veliko časa, prav tako pa je bil redna tarča radovednih pogledov v javnosti.

Sčasoma pa je njen mož začel prejemati prepoznanje za svoje zasluge, zato je tudi žena našla spoštovanje za njegova prizadevanja, brki pa so postali polnopravni član družine.

Po njihovi zaslugi se je Ram leta 1983 pojavil v filmu Octopussy, v katerem je zaigral tudi Roger Moore, bil pa je tudi reden gost bollywoodske produkcije. Svoje brke je razkazoval tudi po svetu.

Ram, ki sicer deluje kot turistični uradnik, za nego dnevno porabi eno do dve uri – redno jih masira in vanje vtira olje, pere pa jih vsakih deset dni. Pri tem mu pomaga tudi žena.

Ko so bili brki še krajši, si jih je ovil okoli ušes, te dni pa jih nosi okoli vratu. Vendar njegove navdušenje nad brki ne jenja; obžaluje le, da njegove strasti ne deli njegov sin, ki brkov sploh nima.