Zanimivosti

Hannah kot transvestit

Iz Malmöja Alesh Maatko
11. 5. 2013, 18.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Najstarejši resničnosti šov na svetu, Izbor za pesem Evrovizije, že od leta 1956 polni časopisne naslovnice. V začetku je bila na festivalu v ospredju glasba, zadnja leta pa je glasbena kredibilnost nekoliko padla.

Hannah

V ospredju je prevečkrat vse drugo, le popevke ne. Nič drugače ni, kot kaže, na letošnjem izboru. Prihodnji teden bomo tako v dveh polfinalnih večerih (v torek in četrtek) ter sobotnem velikem finalu slišali 39 različnih zgodb, toda samo ena bo prava – zmagovalna.

»Obleka je grozna, v njej je Hannah videti kot transvestit. Pomanjkanje t. i. LED zaslonov pevki ne naredi nič dobrega, to se opazi, ko gledaš posnetke nastopa. Bojimo se, da Sloveniji uvrstitev v finale ne bo uspela,« je bil najbolj odmeven komentar grških poznavalcev Evrovizije.

Bo morda ravno naša tista? Če bi, roko na srce, potegnili črto pod prvimi vajami, ki so se začele v ponedeljek, potem Slovenije in naše Hannah žal ne bi bilo med njimi. Odzivi nad našo predstavnico so različni. Številne oboževalce pa tudi novinarje v EuroClubu je navdušila predvsem Hannahina prisrčnost, nekoliko bolj pa so – kljub temu, da našo skladbo opisujejo kot energično – zaskrbljeni nad opravo.

Hannah stavnice niso naklonjene.

Drugim je všeč vokalna izvedba, čeravno ta še ni popolna. Za mnoge pa se je Hannah prelevila v Catwoman. Tudi stavnice niso naklonjene naši pevki, saj jo uvrščajo v zadnjo tretjino. Precej bolje kaže 20-letni danski pevki Emmelie de Forest, sledijo Ukrajina, Norveška in Rusija.

Emmelie de Forest kaže najbolje.

Čeravno Velika Britanija tokrat v boj pošilja legendarno Bonnie Tyler, Makedonija Emo Redžepovo, Gruzija z naročeno skladbo pri lanskem avtorju zmagovalne skladbe Thomasu G:ssona ter San Marino z legendarnim Ralphom Sieglom, se zdi, da tudi veliko ime še ne pomeni vrhunskega rezultata. Kakor koli že in ne glede na vse, Švedi bodo pripravili nepozaben televizijski spektakel, če bo takšna tudi glasba, pa bo bomo še videli in slišali.

Hrvaška stavi na Klapo s mora.

Svet Evrovizije v dnevnem časopisu SVET24.