Horoskop

Tedenski horoskop: sonce v prvi bojni vrsti

Bern Jurečič
20. 3. 2017, 17.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Trojici planetov v Ovnu se bo že v ponedeljek pridružilo Sonce, iniciativnosti, prebojnosti in celo agresivnosti nam te dni res ne bo primanjkovalo.

Dreamstime

Čez teden se bodo vse bolj jasno kazale ideje nečesa novega, kar bomo lahko uresničevali v naslednjih tednih. Sonce se bo s prestopom v Ovna obenem izvilo iz zaviralne energije Saturna, ki se počasi že ustavlja in pripravlja na svojo letošnjo retrogradno sekvenco poti. Manj frustracije in več poguma bomo imeli s tem. Marsovo »soliranje« v znamenju bika bo povzročilo veliko več trme, kot smo je vajeni ali pa pripravljeni prenesti (če gre za koga drugega), predvsem pa nesmiselno razsipavanje energije, prekomernost na vseh korakih. Kot bi hoteli z enim samim udarcem narediti vse ... Pod črto povedano bo ta teden marsikaj načel, spravil v tek, razbil, sprovociral. Ne bo nam vse všeč, a nas bo vsaj pripravilo do tega, da kaj storimo tudi sami.

Horoskop za teden od 20. do 27. 3. 2017

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Stvari se obračajo na bolje, kmalu se bo dogajalo toliko tega, da ne boste mogli slediti toku dogajanja. Sonce vam je prineslo še nekaj več energije in zdaj je čas, da napravite vse, kar je zadnje čase čakalo na vas. Ugodna bo zlasti prva polovica tedna, proti koncu se bo Luna gibala v bolj pasivnih vodah in bo čas bolj primeren za zaključevanje kot pa za nove stvari. Precej kritični boste do raznih plehkih in praznih razlag ter besedičenja, raje boste slišali jasna in konkretna navodila, kaj storiti.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Za bike prihaja nekoliko bolj sentimentalen in tudi pasiven čas, ki zaradi hitrosti osebnih planetov k sreči ne bo trajal dolgo. Pa tudi sicer je težko reči, kaj je slabo in kaj ne. Poleg tega boste veliko razmišljali o tisoč stvareh, poskrbite pa za sprehode v naravo in dovolj spanja. Morebitna čustvena nihanja lahko močno vplivajo na vaše počutje in telesno odpornost, zlasti v prvi polovici tedna in še najbolj pri rojenih v drugi polovici znamenja.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Osebni planeti so v sferi načrtovanja, gledanja v jutrišnji čas, pomaga pa jim energični Uran. Za preboj naprej si boljšega res ne bi mogli želeti! Ta čas je odličen za določene čisto konkretne korake v prihodnost, o katerih ste doslej samo razmišljali in razglabljali. Jupiter v polju radosti, ljubezni in ustvarjalnosti bi moral biti zelo ugoden, a vas bo namesto tega vodil k velikodušnosti, ignoriranju opozoril in kaki vrsti pretiravanja.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Ko že enkrat kaže, da se boste zdaj zdaj premaknili naprej, pride okoli kak sentiment pa vas malo zdelajo solze, pa ves svet se vam smili pa takole … K sreči v Ovnu (vašem polju uspeha in kariere) ni samo Merkur, ki prinaša razmislek o svoji poti in k sreči tudi malo več okretnosti, ampak poleg drugih zdaj tudi Sonce, brez katerega energije bi vse ostalo pri lepih mislih in govorjenju. Veter je ugoden, čas za poležavanje si najdite kdaj drugič! 

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Še najbolj pravilna beseda, ki bi označila vaš tokratni horoskop, je odpiranje. Marsikaj bo odpadlo, se sprostilo, zadihali boste in – zarjuli, tako kot se šika. Marsova ugodna energija, podprta še s tehtnostjo v razmišljanju, željo in ambicijo – to bi lahko bila dobitna kombinacija. Brez računanja na druge, kajpak, sami si boste izborili, kar je treba. Za večji uspeh bi potrebovali nekaj več discipline, vendar kaže, da boste še nekaj časa kar dobro shajali brez te zadrege.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Situacija bo od vas zahtevala rezultate in učinkovitost, vi pa … Če imate ob sebi koga, ki mu lahko zaupate, bi se vam upali napovedati čisto spodoben in uspešen teden, v nasprotnem primeru morate imeti res dober horoskop, da se ne bi izgubljali na vsakem križišču. Družinski odnosi zahtevajo stalno budnost, vaša dodatna težava pa je, da si pri tem ne dopuščate nikakršnih napak, tudi takih ne, ki jih nihče ne bi opazil.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Premiki v znamenju ovna bodo tehtnicam prinesli spremenljivo vreme, od novih situacij, ki se jim bo treba hitro prilagoditi, če naj ne bi zamudili kake ugodne priložnosti, do iskanja ravnotežja v odnosih, ki jih že dlje časa ne znate razrešiti. Luna vam v drugi polovici tedna prinaša več konkretnosti in korakov v pravi smeri. Našli boste razmeroma preproste rešitve za težave, ki se jih doslej niste znali ali zmogli lotiti.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Najprej izmenjava mnenj in veliko malih korakov ter komunikacija v več smereh, potem pa se bo sredi tedna vse nekako ustavilo in se boste naprej premaknili šele konec tedna. Energičnost, ambicija, natančnost pri korakih, poleg tega pa notranja moč in navzven vidna samozavest – vsekakor prihajajo dobri časi in vsaj nekaj tednov boste na višini. Saturnova tokratna družba vam ne bo dopuščala pohvaliti se z dosežki, tudi če bodo res občudovanja vredni; imeli boste občutek, kot da to zna vsakdo ...

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Premiki planetov v znamenje ovna ter Marsov obrat tudi strelcem prinašajo veliko dobrega. Najprej boste imeli veliko informacij, kar je za vaše delo zelo ugodno, polna peta astrološka hiša pa bo prinesla tudi voljo in obilo ustvarjalnosti, uspevalo vam bo praktično vse, če se boste aktivnosti le lotili s pozitivno energijo. V srčnih zadevah precej sreče, tako pri lomljenju src kot pri reševanju iz zagatnih situacij, v katere se boste seveda spravili sami …

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.)

Na neki način se boste srečali s tradicijo, domoljubjem ali pa preteklostjo. Zdelo se vam bo, da ste prav vi tisti, ki lahko reši oziroma je poklican za to, da reši neko težavo, ni pa seveda nujno, da bodo drugi zelo veseli tega. Če imate kake gradbene namene, jih udejanjite čim prej, saj vas bodo kmalu prehiteli drugi. Tudi za posle z nepremičninami je zdaj nekaj ugodnega časa, ki več kot do sredine poletja ne bo trajal. Prehodne motnje ne bodo vplivale na počutje v vaši ožji družini.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Zelo zanimiv in pester teden bo to moral biti za vodnarje. Planeti v Ovnu vam prinašajo spremembe, in sicer ne ene same, ampak se bo veliko teh dogajalo na različnih področjih in kar težko bo slediti vsem možnostim in izzivom. K sreči vam planetarne energije v tem tednu prinašajo tudi veliko prilagodljivosti, da boste lahko krmarili z vsem tem. Pa tudi prepričljivosti – o svojem prav in odličnosti svojih zamisli boste prepričali tudi nekatere skeptike, ki so se upirali dlje časa.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Veliko dela boste imeli, vendar ga boste opravljali z lahkoto in tudi z veseljem, še posebej če bo šlo hkrati za dobre odnose z okolico in če boste od drugih dobili kak ščepec pozornosti in pohvale. Zrasla bo tudi vaša samozavest, precej dobro boste vedeli, kaj zmorete in česa ne. V financah se ne zanašajte na druge, ampak nase. Napredovali boste sicer previdno, vendar istočasno brez zadržkov in oklevanja, čisto po občutku, da se bo pač izteklo dobro – in se tudi bo.

Premiki v tem tednu

Sonce bo prišlo od 29°31 Rib do 6°38 Ovna, v katerega bo vstopilo 20. 4. ob 12.28.  

Merkur bo ta teden prišel od 11°50 do 23°54 Ovna.  

Venera bo ta teden prišla retrogradno od 8°17 do 3°59 Ovna.

Mars bo prišel od 7°08 do 12°07 Bika.

Jupiter bo ta teden retrogradno prešel od 20°35 do 19°45 Tehtnice.

Saturn bo prišel od 27°32 do 27°42 Strelca in že močno upočasnjuje svojo pot.

Uran bo prišel od 23°02 do 23°25 Ovna.

Neptun se bo premaknil od 12°22 do 12°37 Rib.

Pluton bo šel od 19°09 do 19°14 Kozoroga.

Luna bo 20. 3. vstopila v Kozoroga, 23. 3. v Vodnarja in 25. 3. v Ribi.

Zadnji krajec bo na nebu v ponedeljek, 20. 4., ob 16.57 na 0°14 Kozoroga.