Radio 1

FOTO in VIDEO: Jutro šampionov v Denis Avdić Showu s skakalci in skakalkami

B.M.
29. 3. 2024, 10.20
Posodobljeno: 29. 3. 2024, 10.33
Deli članek:

Denis Avdić Show se je v sredo 'preimenoval' v jutro šampionov, kajti skupaj z Laškim so radijce obiskali naši fenomenalni skakalci in skakalke ter spregovorili o neverjetno uspešni sezoni.

Radio 1
Jutro šampionov v Denis Avdić Showu s skakalci in skakalkami.

V studiu Radia 1 so jih z obiskom najprej počastila dekleta: Nika PrevcEma Klinec in Katra Komar. Nato pa še fantje: Timi ZajcAnže Lanišek, Domen Prevc in za finale še največji - Peter Prevc, ki je zaključil svojo izjemno kariero.

Denis Avdić mu je najprej postavil vprašanje, kako je uspela velika zabava v Planici? "Zabava je uspela, kamor koli sem se obrnil, je bil nek dober človek in sploh nisem vedel, kam naj še grem. Domov sem prišlel okoli dveh, tako, da je bilo dobro," je v smehu povedal Peter, ki je v svoji 15-letni karieri res dosegel ogromno. "5x si nastopil na svetovnih prvenstvih, 5 zlatih, 3 medalje iz olimpijskih iger, 1 zlata, 1 velik kristalni globus pa še trije za polete. 24 zmag v svetovnem pokalu, 4x slovenski športnik leta. Kogarkoli boš vprašal, bodo rekli Peter Prevc je skromen. Kako ob vsem tem biti skromen?" ga je vprašal Avdić: "Zato, ker ti te lovorike čisto nič ne pomagajo, ko moraš zjutraj otroka prepričati, da se obleče. (smeh)"

Radio 1
Nagrajenki s Facebooka, ki sta spoznali naše orle.

Prevc je ekipi še zaupal, da je bil kar 150 noči na leto odsoten, saj vrhunski šport nima stalnega urnika. Tudi zaradi tega se je odločil za konec. "Tukaj je veliko vlogo odigrala žena Mina. Prišli so trenutki, ko sem jaz moral marsikaj spustiti, tudi, če sva bila zmenjena. Sem ji predal dva otroka in se odpeljal, ona se je morala pa sama znajti in to ji je mojstrsko uspelo. Zdaj bom lahko jaz doma z otrokoma, da bo tudi ona lahko počela stvari, ki jih prej ni mogla," je dejal Peter, ki si bo vzel pol leta časa za razmislek o tem, kaj bo počel v prihodnosti. V tem času pa bo zagotovo čas tudi za zabavo – vsi skakalci so se namreč odzvali povabilu na Festival Laško pivo in cvetje in obljubili, da pridejo na najboljši žur poletja!

Sicer pa si boste še več zanimivih podrobnosti o naših orlih in orlicah lahko ogledali v prav posebnem intervjuju nedeljo ob 20. uri na Facebooku Radia 1, kjer bosta vajeti v roke prevzela voditelja Miha Deželak in Robert Roškar.