Operacija uspešna

Bolnišnico zapustil tudi kralj Karel

S.Č.
30. 1. 2024, 09.56
Posodobljeno: 30. 1. 2024, 09.56
Deli članek:

Buckinghamska palača je danes potrdila, da je bil Kralj Charles v ponedeljek odpuščen iz bolnišnice po zdravljenju povečane prostate.

Profimedia
Kralj Karel in kraljica Camilla

75-letni kralj je zaradi okrevanja prestavil prihajajoče javne obveznosti. V uradni izjavi palače piše: "Kralj je bil danes popoldne odpuščen iz bolnišnice po načrtovanem zdravljenju in je prestavil prihajajoče javne obveznosti, da bi omogočil obdobje zasebnega okrevanja. Njegovo veličanstvo se želi zahvaliti zdravniški ekipi in vsem, ki so sodelovali pri podpori njegovega obiska v bolnišnici, in je hvaležen za vsa prijazna sporočila, ki jih je prejel v zadnjih dneh."

Kralj Karel je bil fotografiran, ko je skupaj s svojo ženo, kraljico Camillo, zapuščal londonsko kliniko v Marylebonu. Par se je nasmehnil in pomahal preden je odšel v čakajoč avtomobil. Karel je bil oblečen v temen plašč preko bele srajce, medtem ko je Camilla nosila črn plašč s ogrinjalom preko modre obleke.

Kralj Karel je želel deliti novico o svoji diagnozi, da bi spodbudil druge moške

Monarh je preživel tri dni v zasebni bolnišnici, kjer so mu uspešno zdravili povečano prostato. Kljub temu palača ni razkrila natančne narave kraljevega zdravljenja. Bolezen mu je bila diagnosticirana 17. januarja, med bivanjem v Birkhallu v Aberdeenshiru, potem ko je šel na pregled zaradi simptomov.

Kralj Karel je želel deliti novico o svoji diagnozi, da bi spodbudil druge moške, naj se redno pregledujejo.

V ponedeljek so po uspešni operaciji trebuha iz bolnišnice odpustili britansko princeso Kate. Natančne podrobnosti o princesinem stanju niso bile razkrite, vendar je palača prej sporočila, da njena bolezen ni bila povezana z rakom.

Profimedia
Kate Middleton