74-letnik

Ozzy Osbourne: V najboljšem primeru imam še deset let življenja

S.Š.
29. 11. 2023, 08.03
Posodobljeno: 19. 1. 2024, 11.28
Deli članek:

Legendarni pevec Ozzy Osbourne je nedavno medijem razkril, kakšno je njegovo zdravstveno stanje.

Profimedia
Ozzy je bil dolgoletni frontman skupine Black Sabbath, ki veljajo za začetnike Heavy Metala.

Nekdanji frontman skupine Black Sabbath je v intervjuju za revijo Rolling Stone izjavil, da meni, da ga čaka še največ 10 let življenja, saj trpi za Parkinsonovo boleznijo.

"V najboljšem primeru imam še deset let in ko si starejši, čas beži. Pred kratkim sva s Sharon imela 41. obletnico poroke, kar se mi zdi naravnost neverjetno," je dejal Ozzy.

Bo življenje končal v Švici?

Kot poudarja 74-letni pevec, se smrti ne boji, a ne želi živeti v bolečini. "Ne bojim se smrti, vendar nočem imeti dolgega, bolečega in bednega obstoja. Všeč mi je zamisel, da če imaš neozdravljivo bolezen, lahko greš nekam v Švico in hitro opraviš. Videl sem, kako moj oče umira za rakom, in tega si ne želim,” je dejal.

Tumor

Ozzy ima sicer že od leta 2003, ko je padel s kolesa, hude težave s hrbtom, te pa so postale še hujše leta 2019, ko je ponovno padel doma.Takrat se je odločil tudi za operacijo hrbta, med katero pa so zdravniki pri glasbeniku odkrili tumor.

"To me je res prizadelo. Operacija se ni posrečila in skoraj sem postal invalid. Na enem od vretenc so našli tumor, zato so morali tudi tega “izkopati” iz mojega telesa. To je povsem porušilo moje ravnotežje," je pojasnil.

Kljub vsemu pa je Ozzy hvaležen za svoje življenje in ugotavlja, da bi moral zaradi preteklih težav z drogami in alkoholom najverjetneje umreti že veliko prej. Glasbenik kljub vsemu sicer še upa na zadnji koncert, s katerim se bo poslovil od svojih zvestih oboževalcev.