Vrh glasbenih lestvic

Rock starčki Beatli še niso odpeli zadnje

Urša Cerar
11. 11. 2023, 12.37
Posodobljeno: 11. 11. 2023, 14.55
Deli članek:

Novi vinilni singel Now and than žanje uspehe, ki so jih bili Liverpoolski »hrošči« vajeni na vrhuncu svoje slave.

Profimedia
The Beatles sredi beatlemanije.

Prve takte pesmi je pred smrtjo napisal John Lennon, dokončana pa je bila lani. Now and Then je po izidu 2. novembra debitiral na lestvici na 42. mestu, ko se je vabljivo lesketal na prodajnih policah pičlih 10 ur.

Z najnovejšim singlom vzetim iz naftalina in dodelanim z glasom preostlih dveh še živečih pevcev so v svojem izjemno uspešnem slogu okupirali vrh lestvic, s čimer so postali skupina z najdaljšim razmikom med prvo in zadnjo izdano uspešnico. Beatli so nazadnje obvladovali vrh lestvic z The Ballad of John and Yoko leta 1969 in prehiteli Kate Bush z njenimi 44 leti razlike med uspešnicami Wuthering Heights (1978) in Running Up That Hill (2022).

So tudi najstarejša skupina, ki je dosegla ponosa vredno prvo mesto, Sir Paul McCartney ima 82 let, Sir Ringo Starr pa 83 let. Prehiti ju zgolj starosta rocka Tom Moor s častitljivimi 99 leti, čigar priredba pesmi You'll Never Walk Alone je bila številka ena leta 2020.

Sir Paul se je ob uspehu Beatlov tudi v tem tisočletju vzhičeno pridušal: »To je osupljivo. Vrglo me je na rit. To je zelo čustven trenutek zame.«