Maraaya

Sinovoma Oskarju in Vidu je glasba v krvi

Teja Pelko/Novice Svet24
3. 3. 2018, 15.30
Deli članek:

Raay in Marjetka živita za glasbo. Njuna ustvarjalna žilica je zelo močna, saj pišeta glasbo tako zase oziroma za svoj dvojec Maraaya kot za druge.

Osebni arhiv/Zvezde
Marjetka Vovk in Raay živita za glasbo, svoje gene pa sta prenesla tudi na svoja sinova Vida in Oskarja

Samo na Emi sta sodelovala s tremi skladbami oziroma izvajalci: BQL, Tanjo Ribič in Niko Zorjan. In čeprav sta na koncu – po enakem razpletu kot lani – ostala praznih rok, se bosta na omenjeni festival še prijavljala.

Seveda ne za vsako ceno. »Midva od tega živiva. To je najino življenje. To je najina strast. Čudno bi bilo reči, da se ne bova več udeleževala takšnih festivalov. Če bova imela primerno pesem in izvajalca, v katerega bova verjela, bova šla na festival, če ne, pa ne,« nam je dejala Marjetka. Na naše vprašanje, ali bomo na Emi še kdaj videli Maraayo, pa nam je odvrnila: »Jaz trenutno nimam želje po Emi. Imam druge cilje. Želim si še naprej kupovati srečke za tujino, kot sva si jo z Diamond Duck. Delava na novih stvareh. Zdaj sva bila res okupirana z Emo. Pa tudi sicer sva polno zaposlena. Raay se je spet usmeril na balkanski trg, saj ima tam ogromno povpraševanja, jaz pa imam tudi svojo šolo petja, ki smo jo zdaj razširili z Manco Špik, naslednje leto pa se nam bosta pridružila še Nika Zorjan in Rok Piletič,« nam je razkrila Marjetka.

SINOVA OBOŽUJETA BQL

Slednjega bosta še posebno vesela njuna sinova Vid in Oskar, saj ga – tako kot njegovega brata Aneja – naravnost obožujeta. »Sinova sta mala BQL. Zaradi njiju sta se tudi navdušila nad igranjem kitare, tako da jima je letos Božiček prinesel ta inštrumenta. Rok in Anej sta večja carja kot mami pa ati. Ko prideta onadva, je noro. Obožujeta ju in se dasta tudi v vlogi. Ta velik je Rok, ta mali pa Anej. In potem igrata. To je noro! Tako da, če ne drugega, sem zelo vesela, da sta BQL najinima otrokoma dala inspiracijo za glasbo. Da sta videla, da tudi fantje lahko pojejo. Vesela sem tudi, da najstniki ob BQL vidijo, da se da nekaj narediti v slovenskem prostoru in da se da tudi s slovenskimi pesmimi uresničiti svoje sanje. Seveda poslušata tudi druge pesmi, vse, kar midva poslušava, poslušata tudi onadva. Prek njiju tudi veva, kaj bo hit. Takoj povesta, kaj jima je všeč in kaj ne. Skupaj smo recimo poslušali pesmi za Emo. Midva nisva nič hotela reči. Pa je Vid za eno pesem (ni pomembno, za katero) rekel: 'Mami, ta pa zagotovo ne bo v finalu. Zagotovo ne.' In ni bila,« nam je še povedala Marjetka.