Dvojna sreča!

Najlepše darilo za svetovno znanega motivatorja: Nick Vujicic dobil dvojčici

Katja Božič/Zarja
15. 1. 2018, 07.00
Deli članek:

Svetovno znani motivator avstralsko-srbskega rodu, petintridesetletni Nick Vujicic je lani dobil najlepše božično darilo – 20. decembra je namreč njegova lepa žena japonsko-mehiškega rodu, Kanae, na svoj rojstni dan rodila dvojčici Olivio in Ellie.

Revija Zarja
Nick z dvojčicama Olivio in Ellie

Petletni Kiyoshi in dveletni Dejan sta tako dobila dve sestrici. V objavi na Facebooku, v kateri je predstavil deklici, se presrečni Nick zahvaljuje življenju, ker ga je tokrat obdarilo s kar dvojno srečo! »Toliko ljudem pomagaš in jih navdihuješ, da preprosto ne more biti drugače,« mu odgovarjajo prijatelji.

Nick je v svojih govorih – dvakrat je že obiskal Slovenijo – večkrat dejal, da se je kot najstnik bal, da se ne bo nikoli poročil ali imel otrok. Celo njegov oče, nedavno preminuli pastor Boris Vujicic, je v enem od intervjujev priznal, da si ni mislil, da je kaj takega mogoče, ko se je njegov sin rodil. Nick je namreč na svet privekal brez nog in rok. Kot otrok ni verjel, da je njegovo življenje kljub invalidnosti lahko brez omejitev, da bo kdaj lepo živel, imel službo in pač užival v stvareh, ki jih življenje ponuja drugim. Strah ga je bilo, da bo do smrti odvisen od drugih in v breme staršem. Ko so njegovi vrstniki začeli hoditi na zmenke in se držati za roke, se je spraševal, ali se bo sploh kakšno dekle zaljubilo vanj, kako jo bo objel. Kako bo objel svojega otroka, če ga bo kdaj imel? Z veliko poguma, vztrajnosti in ob pomoči staršev, ki sta naredila vse, da bi bil njun sin čim samostojnejši, in ga nista nikoli obravnavala kot žrtev, je dosegel več kot večina ljudi. Svoje pomanjkljivosti je spremenil v prednosti in bil iz dneva v dan bolj presenečen, koliko stvari lahko počne.

Kot da me vidi v dušo!

Sčasoma je začel spoznavati pravi smisel svojega življenja – s svojo izkušnjo spodbujati milijone ljudi po vsem svetu, da upanje obstaja, ni omejitev in je mogoče uresničiti svoje sanje. Kadar energično, samozavestno, iskreno in duhovito nagovarja množice, sploh ne opaziš, da je drugačen. Zato ni čudno, da se je veliko deklet ogrevalo za privlačnega mladeniča. Njega pa je leta 2010 na nekem govoru v Dallasu očarala lepa Kanae Miyahara. Nick pravi, da se je moral prav prisiliti, da ji ni ves čas gledal v oči. Ko sta se čez nekaj ur na manjšem sprejemu tudi uradno spoznala, sta se zaljubila na prvi pogled. »Pogledal me je, kot da vidi v mojo dušo. Vzljubila sem ga prav takšnega, kakršen je,« pravi lepotica. Nick pa dodaja: »Ko je stopila k meni, me je streslo po vsem telesu. Preprosto se mi je zdela prava.« Njuna poroka dve leti pozneje je navdušila množice njegovih oboževalcev. »Najti pravo osebo, s katero želimo preživeti skupaj preostanek našega življenja, je pravi blagoslov!« je bil le eden od mnogih komentarjev ljudi, ki so pozdravljali njuno srečo. Nick poudarja, da sta si z ženo v marsičem zelo podobna – oba sta analitična in izredno kreativna, zato se zelo redko spreta. Kadar pa pride do nesoglasja in jeze, se je naučil globoko vdihniti in počakati nekaj trenutkov, da se moč čustev poleže. Nato se z ženo mirno in preudarno pogovorita. Vse je v komunikaciji, pravita!

Ravija Zarja
Nick, Kanae, Kiyoshi in Dejan Vujicic, pred rojstvom dvojčic

Božični princeski

Njuno srečo je leto dni po poroki dopolnil prvorojenec Kiyoshi. Tri leta pozneje sta dobila še drugega sina, Dejana. Zakonca v intervjujih povsem sproščeno govorita o svojih izzivih vsakdanjega življenja. Nick sicer ne more negovati svojih otrok – jih oblačiti, umivati, hraniti, čeprav bi srčno rad pomagal ženi, ampak se znajde po svoje. Ko sta bila sinova še majhna, ju je lahko nosil v posebni nosilki, poleg tega je izredno iznajdljiv tudi pri igranju. Z otrokoma se podi naokoli, skače na trampolinu … Sinova ga obožujeta, pravi Kanae. Kako ga bosta okoli prsta šele vrteli njegovi princeski! V prvi polovici letošnjega leta sta namreč izvedela, da bosta ponovno starša. Njuno družinico bi lepo popestrila deklica, sta si verjetno mislila in bila šokirana, ko sta izvedela, da bosta dobila kar dve. »Izvedela sva nekaj neverjetnega,« je takrat sporočil v videu na družabnem omrežju, kjer se v ozadju sliši glas ginekologinje. »Ko govorite o plodnosti … Kaj natanko imate v mislih? Ker tukajle imamo dvojčka.« »Samo to, da bova dobila dvojčka, sem še slišala, in to so verjetno zadnje besede tega dneva, ki se jih spomnim, vse drugo je zamegljeno. Življenje postaja še bolj vznemirljivo in noro – v čudovitem smislu, seveda,« pa je na svoji strani zapisala Kanae. Njena nosečnost je potekala brez težav in 20. decembra, prav na njen rojstni dan, sta se rodili približno dva in pol kilograma težki Olivia in Elli ter zaokrožili družinsko srečo Nicka Vujicica. Dobil je eno najlepših božičnih daril, kar si jih je mogel zamisliti. Njegovo življenje je kljub invalidnosti resnično brez omejitev! Srečno, Nick!