Dobičkonosno

Poročni izračun: več kot pol milijarde

S.N.Č.
6. 1. 2018, 16.07
Deli članek:

Princ Harry in njegova zaročenka Meghan Markle sta za britansko gospodarstvo pravi blagoslov.

Profimedia
565 milijonov evrov je točen znesek, ki naj bi ga prinesla kraljevska poroka.

Kje je še 19. maj, ko bosta Harry in Meghan dahnila usodni da! A London je z dogodkom že zaživel.

Profimedia
V okolici gradu Windsor so že močno okrepili ponudbo nočitev z zajtrkom, saj računajo, da ne bo oblegan le maja zaradi zvezdniške poroke, temveč še nekaj naslednjih let.

Še posebej so zadovoljne turistične agencije, ki že beležijo rezervacije za maj 2018 od turistov z vsega sveta. Naval tistih, ki si želijo videti kraljevsko poroko v živo, je bil tudi pričakovan, saj je londonski statistični urad ob poroki princa Williama in Kate Middleton aprila 2011 naštel 350.000 tujih turistov več kot aprila 2010, pa se okoli njune poroke ni delal niti približno tolikšen pomp, kot se okoli Harryjeve. 

NEŠTETO MALENKOSTI

Največ zaslužka bodo domačinom prinesli nočitve, prevozi in vodenje tujcev po londonskih znamenitostih. V prid turističnim delavcem gre tudi lokacija poroke – grad Windsor, ki je od Londona malce oddaljen. Ljudje si ga bodo vsekakor želeli ogledati in do tja jih bo treba popeljati. Če bi obred potekal v Westminstrski opatiji, kot se je sprva predvidevalo, bi nekaj dobička seveda odpadlo, ker katedrala stoji v središču Londona.

Ogromen prihodek – nekateri špekulirajo o več kot 50 milijonih evrov – pa si obetajo od prodaje majic, skodelic, krožnikov, škatel za piškote in podobnih spominkov, ki bodo nosili podobo mladoporočencev.