Povzdignjenje

Igralka priznala, da je bila izbrana, da bi bila Charlesova prva

R.T.
4. 1. 2018, 14.32
Posodobljeno: 4. 1. 2018, 14.43
Deli članek:

V službi naroda, tako rekoč. Ljudje modre krvi so se vsaj do nedavnega tega lotevali na ta način.

Profimedia
Amanda Barrie leta 1964 kot Kleopatra.

Stala je pred kamerami, stala je na gledaliških odrih. 82-letna Britanka Amanda Barrie je trenutno v zvezdniški različici resničnostnega šova Big Brother, njen prihod pa je britanske medije opomnil na izjavo izpred 20 let.

V službi naroda

Profimedia
Med slavnimi v resničnostnem šovu Big Brother.

Igralec James Robertson Justice, prijatelj princa Filipa, naj bi jo povabil k sebi na Škotsko, da bi tam spoznala mladega Charlesa in se z njim zapletla v romanco. Kot je dejala sama, bi s tem pomagala pri »iniciaciji prihodnjega kralja«. Robertson Justice, ki je umrl leta 1975, naj bi ji takrat dejal, da gre za »ultimativni kompliment« in da naj ne bo užaljena. Denar ni bil v igri.

Kaj bi rekla kraljici?

Ji je pa njena mama Connie namignila, da bi lahko bila naslednja Nell Gwyn, ljubimka kralja Charlesa II. Tudi Robertson Justice ni skrival, da bi se lahko na ta način trajno približala Charlesu, kar bi zagotovo imelo določene ugodnosti.

James Robertson Justice naj bi bil eden izmed sedmih, ki jim je princ Filip zaupal to nalogo. Amanda je bila njegova izbira.

Ponudbo je na koncu zavrnila. Odvrnile so jo kaki hlače, ki bi si jih morala obleči, da bi šla streljati s princem. Imela je lasuljo in umetne trepalnice, kako neki bi lahko v kaki hlačah brodila po močvirjih, je dejala. In kaj bi drugi dan rekla kraljici? »Glede na to, kako mlad je bil Charles, bi to zanj lahko bila grozna izkušnja, za katero bi lahko krivili mene. Zato sem morala reči ne,« je dejala.