Soulgreg artist

Glasbenik doživlja pravo nočno moro, njegovemu sinu so šteti dnevi

T.P.
28. 12. 2017, 20.00
Deli članek:

Gregor Bezenšek, ki nastopa pod umetniškim imenom SoulGreg Artist, trenutno preživlja pravo kalvarijo.

Facebook
Gregor Bezenšek s partnerico Nino, hčerko in sinom.

Izvedel je namreč, da ima njegov še ne dveletni sin Viljem Julijan zelo redko neozdravljivo bolezen in da je pred njim zgolj še nekaj mesecev življenja.

»Pred 15 meseci, ko se je nama z ženo rodil sin, najin drugi otrok, je bilo vse popolno. Življenje naju je obdarilo z zdravim, lepim, krasnim otrokom, ki sva mu dala ime Viljem Julijan. Sestrica Ella Vita je tako dobila najčudovitejšega bratca, kar je mogoče, in vsi smo bili srečni,« je svojo zgodbo, ki jo je objavil na facebooku, začel glasbenik.

Prve težave so se začele mesec dni po rojstvu sina, ko so ga morali zaradi močnega bronhiolitisa prvič z rešilcem odpeljati na urgenco celjske bolnišnice. Pozneje so se zaradi te bolezni redno vračali v bolnišnico. Viljem Julijan je bil tako ves čas pod budnim očesom zdravnikov, ki so kmalu pri njem opazili tudi razvojni zaostanek. Pred slabima dvema mesecema pa je bila prelomnica, ko je imel malček tako hudo pljučnico, da mu niso mogli pomagati niti v celjski bolnišnici. S helikopterjem so ga morali urgentno intubiranega premestiti v enoto za intenzivno nego ljubljanske pediatrije, saj je bilo njegovo življenje na nitki. »Vedela sva, da je nekje luknja in da je nekaj hudo narobe. Opravili so vse mogoče preiskave in pokazali so rezultate, ki so nas šokirali. Nikoli ne bom pozabil trenutka, ko sva z ženo izvedela otrokovo diagnozo. Ko so bili prvi šok in reakcije mimo, sva od zdravnice izvedela, da gre za izredno redko presnovno bolezen gangliozidozo, za katero ni ne zdravljenja ne zdravil. V Sloveniji se rodi samo en takšen otrok na 15 do 20 let. Čez slaba dva tedna so iz Londona prišli še dodatni, podrobnejši izvidi o njegovi bolezni. Ti so potrdili bolezen in razkrili, da gre za tip 1, ki napreduje najhitreje. Najin sin ima torej po zdravnikovih ocenah še največ nekaj mesecev življenja. Vidno, pred najinimi očmi, njegovo življenje usiha. Najini srci se trgata, trenutki žalosti pa so globoki. Vendar imava družino in ljudi okoli sebe, ki naju imajo neizmerno radi in nama brezpogojno stojijo ob strani ter pomagajo čez ta grozljiv vihar. Kljub najhladnejšim trenutkom življenja pa ne bova dovolila, da zmaga tema. Zdaj še bolj kot kadarkoli prej verjameva, da je le ljubezen tista, ki premaga vse. To naju uči najin Viljem Julijan. Lahko imaš vse, pa če nimaš nekoga, ki ga ljubiš, oziroma nekoga, ki ga imaš resnično rad, nimaš nič,« je še zapisal glasbenik.