Rada ga da na zob

Pivske navade kraljice Elizabete

Teja Pelko
6. 8. 2017, 20.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Kraljičina sestrična Margaret Rhodes je spregovorila o prehranskih in pivskih navadah priljubljene monarhinje.

Reuters
Monarhinja vsak dan spije štiri alkoholne pijače.

Britanska kraljica po njenih besedah vsak dan spije štiri alkoholne pijače, in to vedno iste ter vedno na poln želodec.

Kraljica ima pod palcem 300 milijonov funtov (330,36 milijonov evrov), kar jo uvršča na 257. mesto najbogatejših oseb v Veliki Britaniji.

Pred kosilom Elizabeta II. popije džin z dubonnetom (aperitivom na vinski osnovi), rezino limone in veliko ledu, ob kosilu ji najbolj prija vino, zvečer pa suhi martini in kozarec penine.

Sestrična je razkrila tudi njene prehranjevalne navade. Za zajtrk najraje je piškote, sadje in kosmiče, ki jih poplakne s čajem, včasih pa se odloči za umešana jajca s prekajenim lososom.

Za kosilo uživa nizkokalorične jedi in nikoli ne je hrane, ki vsebuje škrob, ker je velika čokoholičarka, pa si po obedu vedno privošči košček te sladice. Njen najljubši posladek je sicer po besedah kraljevega kuharja Darrena McGradyja pita s čokoladno osnovo, napolnjena s plastmi vetrčkov, bele čokoladne smetane in čokolade. Če večerja brez gostov, si pogosto zaželi morski list na žaru z zelenjavo in skledo sadja ali pudinga, zelo rada pa ima tudi ohrovt in kvinojo. »Glede svoje diete je zelo disciplinirana, rada pa tudi pokusi nove stvari,« je še razkril kuhar.