Zabava

Naša igralka prisega na preproste jedi

Teja Pelko
25. 7. 2017, 20.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Nina zelo rada sama poprime za kuhalnico, še posebno če ima čas. V Ljubljani tako zelo redko obeduje zunaj, kadar je v tujini, pa se z veseljem prepusti tamkajšnjim kuharskim mojstrom in njihovim lokalnim dobrotam.

Katja Kodba/SNG Drama Ljubljana
Igralka svojo družino rada razvaja z doma pripravljeno hrano.

Igralka pripravi in uživanju hrane pripisuje velik pomen. Zelo rada sama poprime za kuhalnico, še posebno če ima čas. »Če imam možnost v miru skuhati, da mi ni treba gledati na uro, zato ker imam potem vajo ali predstavo, so zame to nekakšne počitnice. Zame sta hrana in skupno kosilo srečanje družine. Tam se največ zgodi – tako lepih kot grdih stvari. Zato tudi tako rada hodim v Italijo. Tam se tudi vse vrti okoli hrane. Za vsake kratke počitnice jo zato z družino mahnemo v Toskano. Njihova hrana in njihov način razmišljanja sta mi namreč zelo blizu,« nam je povedala Nina.

mediaspeed.net
Nina pri hrani prisega na preproste stvari in enostavne okuse.

Igralka prisega na preproste jedi

»Rada imam preproste stvari in enostavne okuse. To me prepriča, da zna nekdo res dobro pripraviti hrano. Mene neke komplicirane jedi pač ne kupijo,« nam je dejala. Kadar je v Ljubljani, sicer zelo redko obeduje zunaj, izjemo pa (skoraj) vedno naredi, če so v interni menzi na meniju jetrca, saj teh doma nihče noče jesti z njo, ona pa jih obožuje. »Jetrca me spominjajo na otroštvo. Mi smo jih doma ves čas jedli,« nam je razkrila Nina. Zelo rada gre tudi na Odprto kuhno, v veliko veselje pa ji je tudi, ko se s kolesom vozi domov čez Trubarjevo ulico. »To je moja najljubša ulica, saj se mi zdi, da je tam nabran mali svet svetovne kulinarike. Moram pa zelo pohvaliti Čompo, ki jo imata dva res krasna človeka – Robi in Mila. Njun odnos do hrane, gostov in do tega, kaj sploh gostilna je, me vedno spomni na Italijo. Tam ljudje točno vedo, do katere točke se morajo pretegniti, da se gosti počutijo dobro. Zelo ju spoštujem. Blazno sta mi všeč. Tam vedno rada postojim na poti do doma. Krasna sta,« nam je še zaupala igralka.