Tragično

Umrla je legenda elektronske glasbe

K.M.
10. 5. 2017, 13.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Bil je eden izmed pionirjev trance glasbe.

Profimedia

Za posledicami zaenkrat še neznane bolezni je v 47. letu umrl pionir glasbene zvrsti trance in legenda same elektronske glasbe, DJ Robert Miles, ki je največji uspeh dosegel s svojim hitom Children, ki še danes predstavlja navdih številnim ustvarjalcem podobne glasbe. 

Švicar italijanskih korenin, katerega pravo ime je bilo Roberto Concina, naj bi bil v času smrti na španskem otoku Ibiza, drugih podrobnosti pa zaenkrat še ni znanih. ''Novica o tragični smrti zelo talentiranega izvajalca naše dobe me pušča v nejeveri in zaradi nje sem zelo razburjen. Pogrešal bom prepire, kritike, sodbe, še posebej pa bom pogrešal tvoj talent za iskanje edinstvenih zvokov in melodij,'' je v izjavi za italijansko DJ revijo povedal njegov dolgoletni prijatelj Joe T Vanelli.

Robert je bil med legende elektronske glasbe izstreljen leta 1995 s svojim hitom Children, ki ga je leto kasneje izdal tudi na svojem najbolj uspešnem albumu Dreamland. Z njem je osvojil tudi britansko glasbeno nagrado, najbolj predvajan je bil v kar 12 državah in prodan v več kot 5 milijonih izvodov. Pesem v svojih setih uporabljajo številni sodobni producenti elektronske glasbe, med zadnjimi je bolj moderno različico izdal tudi nizozemski DJ Armin Van Buuren