V pričakovanju

FOTO: Lepotica Anja še nikoli ni bila tako srečna

Teja Pelko
10. 3. 2017, 07.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Anja Janko bo čez slab mesec dni prvič postala mamica, če bo rodila na rok, pa se bo to zgodilo na mamin rojstni dan.

osebni arhiv
Anja še nikoli ni bila tako srečna.

Nosečnosti sicer ne prenaša ravno najbolje. Več kot tri mesece ji je bilo neznansko slabo, bruhala je cele tedne, štirikrat je za nekaj dni obiskala tudi bolnišnico, da so ji dali infuzijo in vse snovi, ki so ji primanjkovale.

Mario bo prisoten pri porodu, ga je pa morala Anja o tem kar dolgo prepričevati. Morala mu je tudi obljubiti, da ne bo videl ničesar, česar noče videti.

Zdaj se na srečo počuti bolje. »Sicer mi je še vedno ves čas slabo in imam, večja ko postajam, vse več problemčkov, povezanih z nosečnostjo, vendar je to resnično čudovito obdobje, polno nekih novih, lepih občutkov,« nam je razkrila Anja. Zaradi slabosti mora ves čas jesti, in to predvsem težko hrano. »Pojem ogromno ogljikovih hidratov, zelo mi tekne tudi sladko. Zjutraj na primer še z zaprtimi očmi pojem kakšen čokoladni piškot. Takrat se mi moj dragi vedno smeji,« nam je zaupala lepotica.

S partnerjem pričakujeta fantka 

osebni arhiv
Deček je par kar nekaj časa pustil v negotovosti.

Anja dolgo časa ni vedela, ali bo rodila punčko ali fantka. »Kar nekaj časa ni hotel pokazati, kaj ima med nogicami, zdaj na pregledu pri neki drugi ginekologinji pa končno je. Moj Mario se rad pošali, da mojemu stalnemu ginekologu, ki je moški, seveda ni želel pokazati lulčka, ko ga je gledala 'teta', pa ga je takoj pokazal,« nam je v smehu dejala Jenkova.

Instagram/Anja Jenko
Lepotica mora zaradi slabosti ves čas jesti.

Videti je fantastično 

osebni arhiv
Anja je videti fantastično.

Anja je videti fantastično, to pa pripisuje predvsem svoji sreči in ljubezni. »Zares sem srečna. Obkrožena sem z ljudmi, ki jih imam rada in imajo radi mene, in ne ukvarjam se z ostalimi. Veliko časa preživim z družino, ki se noro veseli otročka – tako moja družina kot družina mojega fanta. Nisem pod nikakršnim stresom – tako se resnično lahko posvetim sebi, spremembam, ki se mi dogajajo, in seveda pripravam na novega člana najine družinice. Predvsem pa se moram za to zahvaliti svojemu partnerju, s katerim živim pravljico, o kateri si nisem upala niti sanjati. Nikoli še nisem bila o ničemer tako prepričana, kot sem o tem, kar imava. Stoodstotno mu zaupam, vsak dan mi na tisoč in en način pokaže, kako rad me ima. Z mano ravna tako lepo in spoštljivo. Med nosečnostjo je z mano neverjetno potrpežljiv in predvsem je z mano na vsakem koraku – zamudil ni niti enega obiska pri ginekologu, za roko me je držal pri vsakem odvzemu krvi, za lase pa vsakič, ko sem bruhala. Niti ene stvari za dojenčka nisem izbrala sama, s tapetami je celo polepil otroško sobico in sestavil celotno pohištvo, vztrajno pa najinega fantka tudi brani pred rožnato barvo in volančki, ko mene malo zanese. (smeh) Vsak dan ga boža in se z njim pogovarja in noben od naju pravzaprav ne more verjeti, kako zelo ga imava že zdaj rada,« nam je še povedala Anja.

osebni arhiv
Mario otročička vsak dan boža in se z njim pogovarja.