Aktualov dan žena

Lidija Bačić o najlepši ritki in Kolindini čokoladi

D. B.
30. 1. 2017, 12.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Hrvaška pevka Lidija Bačić o dobri zadnjici, Kolindi Grabar Kitarović, Severini in veliki žalosti.

Matej Kirn Starič

Na Aktualovem koncertu za dan žena si boste oder delili s samimi moškimi izvajalci. Je to za vas prednost? 
Blažena med moškimi. Pazili me bodo. To je dobro. Vsi kolegi pazimo drug na drugega. Poznam tako Gorana Karana kot Miroslava Škoro ter Grupo Vigor. Ostale bom pa še spoznala, a mi je v veselje, da sem blažena med njimi. 

Lidija Bačić - stas in glas. Tako vas predstavljajo mediji. 
Tako pravijo na Hrvaškem. Dobro petje in tudi drugo je 'ok'. 

Ko igralci igrajo v kakšnem filmu, so v erotičnih prizorih pogosto goli. Tega jim nihče ne zameri. Pa tudi tuje pevke ... To so naše delovne obveznosti.

Ste imeli zaradi tega drugega kdaj kakšno neprijetno izkušnjo z oboževalci?
Ne, nasprotno. Vedno na koncertih prileti na oder kakšen medvedek ali veliko srce od oboževalcev in to vedno odnesem domov. Nekega dne si želim imeti sobo, napolnjeno z medvedki in raznimi okraski, ki so mi jih podarili oboževalci. Res nisem imela nikoli neprijetnih izkušenj.

Ob prebiranju hrvaških medijev me je presenetil eden od naslovov, ki se je glasil nekako tako: Lidija Bačić zapeta do vratu. To je očitno za vas precej nenavadno. 

Lidija Bačić bo 3. marca nastopila v dvorani Stožice na Aktualovem dnevu žena. 

(smeh) Da. Ampak vse to je šovbiznis. Poglejte tuje zvezde, vse spremenijo videz za svoje vloge. Ko igralci igrajo v kakšnem filmu, so v erotičnih prizorih pogosto goli. Tega jim nihče ne zameri. Pa tudi tuje pevke ... To so naše delovne obveznosti. To je nekaj povsem drugega, kot če se neko dekle sleče in objavi fotografije na spletu, to je moj posel. Zasebno sem nekaj povsem drugega, v tem je razlika. 

Menda ima Severina najlepšo ritko, Rozga noge in vi oprsje ... 
Ne bi rekla, da je tako. Ve se, katera od hrvaških pevk ima najlepšo ritko (smeh). Šalim se. Vse moje kolegice, tako Severina, Jelena kot tudi Lana, so resnično lepe in všeč mi je, da me uvrščajo med najlepše po glasu in po stasu, zato se lahko le zahvalim vsem medijem, ki me spremljajo.

Ve se, katera od hrvaških pevk ima najlepšo ritko (smeh). Šalim se. Vse moje kolegice, tako Severina, Jelena kot tudi Lana, so resnično lepe in všeč mi je, da me uvrščajo med najlepše po glasu in po stasu.

Se sicer razumete med seboj.
Seveda.

Ne tekmujete?
Mislim, da je konkurenca zdrava, da pa bi se sovražile ali tekmovale ... Ne. Pomembna mi je dobra pesem. Ko grem v studio in snemam pesem, ne razmišljam o tem, da bom nekomu nekaj naredila. V studio grem z dobro energijo in odpojem najboljše, kot zmorem. 

Pred časom niste bili preveč navdušeni nad gesto vaše predsednice Kolinde Grabar Kitarović, ki je otrokom za praznik dan dubrovačkih branitelja podarila srbsko čokolado. 
Vedno jem domačo čokolado. Rada poskušam tudi specialitete držav, katere obiskujem, ampak najraje imam pa naše. Dom je dom. 

Torej vam Kolinda ni preveč pri srcu?
Seveda mi je, saj je moja predsednica (smeh). Rada ima vse naše ljudi.

Imate koga še posebej radi? Mislim predvsem na vaše ljubezensko življenje.
Nimam. Lidija je samska, ljubezensko razmerje imam z glasbo. Ampak dobro, tudi v moje življenje bo vstopil nekdo, ki bo osvojil moje srce. 

Zdaj pa je na prvem mestu kariera? 
Ja, čeprav si nekoč želim tudi velike družine. 

Tudi hišnega ljubljenčka nimate? 
Nimam. Imela sem papagaja, ki umrl pri svojih 52 letih. Pripeljal mi ga je oče iz Afrike. Zdaj pa gledam, kako smo vsi žalostni, saj če toliko let nekdo živi s teboj, ni lahko, ko ga ni več. 

Starši vas podpirajo pri glasbeni karieri? 
V bistvu me najbolj podpira mama. Ko sem bila majhna, sem bila nekoliko naporna, bila sem sramežljiva. Čeprav sem rada pela, sem imela tremo pred odrom in televizijo in moja mama me je resnično potiskala naprej. Če ne bi bilo nje, se morda danes ne bi niti ukvarjala s tem poslom. 

Čeprav sem rada pela, sem imela tremo pred odrom in televizijo in moja mama me je resnično potiskala naprej. Če ne bi bilo nje, se morda danes ne bi niti ukvarjala s tem poslom. 

Na glasbeni sceni ste že precej dolgo. Sledite tudi slovenski glasbeni sceni?
Ne toliko, sem pa imela priložnost slišati nekatere vaše izvajalce. Z Modrijani sem že nastopala in jih poznam, sicer pa nisem toliko seznanjena s tem.

Slovenci imamo namreč pesem, posvečeno Lidiji, ki jo izvaja zasedba Lačni Franz. Jo poznate? 
Ne poznam je, mi jo boste kasneje zavrteli.