Femme fatale 2016

Sodnica oddaje Masterchef postala najusodnejša Slovenka!

R.T.
20. 10. 2016, 21.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

V Festivalni dvorani v Ljubljani so razglasili žensko, ki je usodno zaznamovala Slovenijo – femme fatale leta 2016 je postala Alma Rekić, certificirana kulinarična sodnica in ustvarjalka slastnega.

Avenija

Letošnjo prireditev je v zavetju rajskega vrta povezoval izkušeni TV-voditelj David Urankar, ki je požel kar nekaj simpatij nežnejšega spola. Izbor femme fatale je letos prvič potekal pod okriljem revije Avenija, mesečnika, ki vsak tretji petek v mesecu stopa po poteh slavnih in prinaša ekskluzivne intervjuje, odlične pogovore in reportaže z najzanimivejših domačih in tujih dogodkov, zmagovalko pa so izbrale bralke in bralci revij Zarja, Zvezde, Bodi zdrava, Vklop, Maja in Avenija ter obiskovalci spletne strani www.revijaavenija.si.

Za odlično počutje in dobro voljo med povabljenci so na prireditvi skrbeli izvrstni glasbeniki - Lovro Ravbar & Astrid Kljun feat, Paris Meets Dubai, gost presenečenja Vlado Kreslin in Miha Guštin - Gušti

Kakšno bi bilo po njenem mnenju fatalno kulinarično razvajanje?

 »Večina žensk bi ga povezala s čokolado, sama pa nisem preveč romantičen tip. Nasploh pa je vsak krožnik lahko fatalen, če hrano na njem pripravimo s strastjo, energijo in z ljubeznijo.« Sicer pa je zanjo fatalka ženska z močnim glasom in elegantnim stasom.

Resna, stroga, neprizanesljiva

Takšna je Alma Rekić v svojem profesionalnem življenju, v pretežno moškem svetu kulinarike in gostinstva. Z nasmeškom pravi, da se je nekoč morala nenehno bojevati in dokazovati, da so ženske lahko v kuhinji enakopravne moškim. »Ženskam v svetu profesionalnega kuhanja je toliko težje, sploh če imajo družino, otroka, saj so primorane uskladiti tempo zasebnega življenja in tempo kuhinje, kar je včasih skoraj nemogoče,« pojasnjuje Alma, ki je zasebno zelo topla in skrbna oseba.

Osem tekmovalk

Za naslov femme fatale 2016 se je potegovalo osem usodnih Slovenk, ki so se na odru predstavile v kreacijah priznanih slovenskih oblikovalk, in sicer Jana Šušteršič (v kreaciji MBV Design), Ula Šemole (v obleki DH Fashion), Alma Kochavy (v kreaciji Nelizabete), Tara Zupančič (oblekla jo je Maja Štamol Droljc), Saša Pavlin Stošić (v oblačilu Mojce Celin), Ana Dolinar (ravno tako v kreaciji Maje Štamol Droljc), Nadiya Bychkova (v obleki Urše Drofenik) in Alma Rekić (v obleki Barbare Franjić). 

Dosedanje femme fatale so bile Tanja Ribič, Živa Vadnov, Sanja Grohar, Nina Ivanič, Bernarda Žarn, Jerneja Podbevšek Zhembrovsky, Nika Kljun, Nataša Dobelšek, Jadranka Juras, Ana Lukner, Tanja Skaza in Nuška Drašček.

Več fotografij pa vas čaka na spletni strani Njena.si.