Obubožana Iva Majoli

Hrvaška teniška zvezdnica bankrotirala

mv
30. 9. 2016, 07.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Iva Majoli, nekdanja hrvaška teniška zvezdnica, se je znašla v podobnem položaju kot pred leti njen športni kolega Goran Ivanišević. Grozi ji finančni zlom, saj upniku dolguje skoraj osem milijonov evrov.

Iva Majoli je na robu popolnega finančnega zloma.

Majolijeva, ki je leta 1997 osvojila odprto prvenstvo Francije, bo, kot kaže, morala zapreti svoj teniški center v središču Zagreba. Nekdanja teniška zvezdnica namreč upniku dolguje skoraj osem milijonov evrov, zato je decembra na sodišču razpisana obravnava o morebitnem stečajnem postopku njenega centra.

Na obravnavi tudi družina

Na decembrsko obravnavo sta poleg Ive povabljena tudi Stanislav in Drago Majoli, ki sta navedena kot direktorja njenega teniškega centra. Oba morata sodišču izročiti dokumentacijo o svojih nepremičninah in premičninah ter finančnem stanju na bančnih računih. Podobno je morala storiti Iva, ki je lastnica dveh stanovanj v Zagrebu v skupni vrednosti osem milijonov kun. Teniški center v elitni četrti hrvaške prestolnice je vreden 21 milijonov kun, njena restavracija v Novem Vinodolskem pa 5,6 milijona kun.

Dolga ni sposobna poravnati

V postopku se je Majolijeva znašla, ker ni sposobna poravnati svojega finančnega dolga do podjetja H-ABDUCO, visokega kar 59 milijonov kun, njen teniški center je v preteklem letu prijavil za 33,3 milijona kun izgube, skupni dolg pa znaša več kot 47,6 milijona kun.