Kmetija: Nov začetek

Marjan v solzah zapustil posestvo!

b.p.
9. 9. 2016, 11.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Želja po dobrinah je vendarle pretehtala in vladar Marjan je moral v dvoboj. V dveh igrah je bil boljši Senad, zato je Marjan moral zapustiti posestvo.

Planet TV
Slovo od tekmovalcev je bilo zelo čustveno, saj se je večina sotekmovalcev zavedala, zakaj je Marjan sploh prišel v šov.

Vse odkar so tekmovalci izvedeli, da lahko izzovejo vladarja na dvoboj in da bodo v primeru zmage bogato nagrajeni, na posestvu potekajo pogovori o tem, ali je to prav in kdo bi bil to pripravljen storiti. Niso namreč vedeli, kakšna usoda čaka poraženega dvobojevalca. Jasna je zbranim tekmovalcem zato pojasnila, kakšna so pravila, in poudarila, da mora v primeru poraza vladar nemudoma domov, medtem ko za izzivalca dvoboj ni tako usoden.

Šli so na nož

Čeprav je Jasna, preden se je Senad javil, da bi šel v dvoboj, pojasnila, kaj to pomeni za Marjanov obstoj na posestvu, to ni spremenilo Senadove odločitve. Trdno je bil namreč odločen, da bo družini priskrbel prepotrebne dobrine, zato je Marjana izzval na dvoboj.

Dvobojevalca sta se najprej pomerila v spretnosti, in sicer v metanju podkev na stojalo. Pri tej igri je bil uspešnejši Senad. Sledila je igra moči. Pomerila sta se v vlečenju vrvi, kjer je Senad gladko opravil z Marjanom in ga tako poslal domov.

Slovo od tekmovalcev je bilo zelo čustveno, saj se je večina sotekmovalcev zavedala, zakaj je Marjan sploh prišel v šov. Denar bi ob morebitni zmagi porabil za hčerkino operacijo. Tudi Marjan je ob odhodu s solzami v očeh priznal, da bi si želel na posestvu ostati dlje, ampak takšna je pač usoda. Na koncu je sotekmovalcem položil na srce, naj pametno izberejo dobrine, ki jim pripadajo, saj želi, da je njegov odhod domov upravičen.