Pink proti Grandu

Srbska medijska bitka se nadaljuje

Sonja Javornik
6. 9. 2016, 18.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Namesto hčerke Ilde, ki se je ta konec tedna poročila s svojim izbrancem Bojanom Vučkovićem, je te dni na prvih straneh srbskih medijev njen oče Šaban Šaulić. Ta je namreč povlekel potezo, ki je vse poznavalce zvezdniške scene šokirala.

arhiv svet24
Šaban je bil vrsto let član komisije Zvezd granda, v kateri so mu delali družbo Ana Bekuta, Bosanac, Aca Lukas in Snežana Đurišić.

arhiv svet24
Po dolgoletnem sodelovanju s Sašo Popovićem in »njegovo« Grand produkcijo in po tem, ko je bil predsednik žirije v oddaji Zvezde granda, je namreč Šaban sprejel šokantno odločitev in presedlal v drug tabor. 

Po dolgoletnem sodelovanju s Sašo Popovićem in »njegovo« Grand produkcijo in po tem, ko je bil predsednik žirije v oddaji Zvezde granda, je namreč sprejel šokantno odločitev in presedlal v drug tabor. V tej sezoni bo namreč predsednik žirije Pinkovih zvezd, oddaje, ki jo je Željko Mitrović naredil za svojo televizijo Pink po tem, ko je Saša svojo oddajo odpeljal s Pinka, in ki je torej neposredna Grandova konkurenca!

Črni oblaki za Grand

Grand in Pink sta nekoč dobro sodelovala. Pinkova založba City records je imela varovance v bolj pop žanru, Grand pa zabavljače, njihove oddaje so bile med najbolj gledanimi na Pinku, šefica Granda Lepa Brena in Željko sta nazdravljala … Potem pa je prišlo do spora in Grand se je preselil na drugo televizijo.

Pred dvema letoma je tako Pink začel predvajati oddaji Pinkove zvezde in Pinkove zvezdice, ki sta takoj ogrozili Grandov primat med oddajami, v katerih iščejo pevske talente. Pinkove oddaje so imele predvsem zelo zanimive žirante. Zvezde so iskali »prvoligaši« Ceca, Bora Đorđević, Miroslav Ilić, Haris Đinović in Marina Tucaković. Seveda so pri Grandu takoj odgovorili in še povečali svojo žirijo, najbolj pa so bili ponosni na to, da so v svoje vrste dobili Marijo Šerifović in Jeleno Karleušo.

Bora, Ceca, Haris, Marina in Miroslav so bili žiranti v dveh sezonah Pinkovih zvezd, vendar so se odločili vsi hkrati posloviti od oddaje.

A morda na dolgi rok prav to ni bila najbolj pametna odločitev. Marija je povzročila velik škandal, ker je zelo neposredno užalila eno od tekmovalk, Karleuša pa ne samo, da je užalila več tekmovalcev, pač pa tudi svoje kolege v žiriji. Prav ona naj bi bila »kriva«, da Šabanu že ob koncu zadnje sezone ni bilo do tega, da bi sedel v žirantskem stolčku, tako da se je izgovoril na zdravje in svoje mesto prepustil Aci Lukasu.

arhiv svet24
Šaban Šaulić s soprogo je nazdravil z novima šefoma Željkom in Milico Mitrović ter z novo (staro) sodelavko v strokovni žiriji Zorico Brunclik in njenim možem Kemišem.

Prevzel vlogo komentatorja

Zdravje je zdaj očitno boljše, saj se je ravnokar zavezal, da bo spet iz tedna v teden komentiral mlade pevce. Zanimivo pa je, da mu bosta družbo delali tudi Dragana Mirković in Zorica Brunclik. Prav slednja je bila prva, ki je iz Granda prestopila na Pink. Tudi Zorica se je namreč sprla z Grandovo ekipo in je že prejšnjo sezono v nekaj oddajah nadomestila kolege ter se samo za določen čas pridružila ekipi žirantov Pinkovih zvezd.

Največje srbske pevske zvezde torej v teh dneh dobivajo ponudbe z obeh strani, saj bi ustvarjalci konkurenčnih oddaj radi poskrbeli za čim bolj zvezdniško žirijo. Upajmo le, da se zavedajo, da je poleg žirije pomembno tudi to, da imajo dobre tekmovalce in da jim omogočijo dobre možnosti za kariero.