Zabava

Našli izgubljeno harmoniko Nika Zajca

Alesh Maatko
6. 4. 2016, 18.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Anžetu Šuštarju se je pred kratkim nasmehnila velika sreča; po gostovanju v oddaji nacionalne televizije je prejel telefonski klic, ki ga je nadvse razveselil.

Anže Šuštar je presrečen.

Čeprav Anže Šuštar z ženo Alenko Gotar že nestrpno pričakuje rojstvo prvega otroka, je te dni čisto iz sebe od veselja še zaradi nečesa drugega. Postal je namreč lastnik harmonike svojega dedka, legendarnega Nika Zajca, ki je skoraj 20 let veljala za izgubljeno. Anžetu se je pred kratkim nasmehnila velika sreča, saj je po gostovanju v oddaji nacionalne televizije prejel telefonski klic, ki ga je nadvse razveselil.

HARMONIKA

»Klical me je starejši gospod in rekel, da ima v lasti harmoniko, katere prvi lastnik je bil moj dedek Niko Zajc. Seveda sem se takoj odzval in še isti dan sva se z gospodom srečala pri njem doma, kjer me je pričakala ena izmed prvih harmonik znamke Rutar. Odpeljal sem jo k priznanemu mojstru Aleksu Rutarju, ki je s pomočjo svojega očeta, ki je to harmoniko izdelal, ugotovil, da je to res prva Rutarjeva harmonika, ki jo je kupil moj dedek. Držati jo v rokah in igrati na to harmoniko je nekaj najlepšega. Seveda pa gre ogromna zahvala Aleksu Rutarju, ki mi je pomagal pri servisu in obnovil harmoniko, da zdaj zveni še toliko bolje,« je povedal Anže.

NAVDUŠENJE

Te dni nikakor ne more skriti navdušenja, da ima zdaj v lasti prvo dedkovo harmoniko znamke Rutar, na kateri je nastalo toliko nepozabnih melodij legendarnega Nika Zajca in ki je skoraj 20 let veljala za izgubljeno. Ne pozabimo omeniti, da ravno Anže Šuštar nadaljuje dedkovo tradicijo s pisanjem skladb, saj je do zdaj skoraj vsaka njegova pesem postala hit.