Zabava

Ustanovitelja facebooka varuje 16 varnostnikov

mv
18. 2. 2016, 17.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Po poročanju ameriških medijev ima izumitelj facebooka Mark Zuckerberg samo za varovanje svojega doma najetih 16 varnostnikov, ki delajo po izmenah.

Profimedia
Zuckerberg ko gre za varnost njegove družine ničesar ne prepušča naključju, njegov dom ves čas varujejo varnostniki.

»S svojimi tehnološkimi rešitvami se ti ljudje dotikajo na stotine milijonov ljudi. Tudi če je z njimi nezadovoljen le majhen odstotek uporabnikov, je to še vedno zelo velika številka. Predsedniki uprav grožnje jemljejo zelo resno. Te včasih zadevajo tudi njihove družinske člane,« je neimenovani vir dejal za omenjeni časnik. Iz podjetja Facebook so decembra lani sporočili, da njihovo stran na dan v povprečju obišče več kot milijarda ljudi. Vir ob tem poudarja še, da je to družbeno omrežje postalo glavni razlog za prekinitve romantičnih zvez in ločitev, zato ni čudno, da se najdejo jezni uporabniki, ki za svoje propadle odnose neupravičeno krivijo stran.

Sosedje se jezijo

Zuckerbergovi varnostniki naj bi sicer med njegovimi sosedi povzročili obilico nejevolje. Prejšnji mesec so ga namreč sosedje obtožili, da ves čas nelegalno zasedajo dve najboljši parkirni mesti v soseski. »Govorili smo z varnostniki. Bili so vljudni, a so nam kasneje dejali, da so jim njihovi nadzorniki naročili, da pod nobenimi okoliščinami ne smejo premakniti svojih avtomobilov,« so v pismu zapisali njegovi sosedje.

Facebook
Mark želi poskrbeti za svojo varnost in varnost svoje žene ter hčerke.