Zabava

Bo mrtva Amy premagala Adele?

mv
18. 1. 2016, 07.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Pokojna pevka Amy Winehouse je bila nominirana za glasbeno nagrado brit skoraj pet let po svoji smrti. Amy, ki je umrla leta 2011, stara samo 27 let, je zdaj skupaj z Adele, Florence Welch, Jess Glynne in Lauro Marling nominirana za najboljšo britansko pevko. Številni menijo, da ima velike možnosti, da zmaga.

Facebook
Zaradi dokumentarnega filma so med najboljšimi pevkami.nominirali Amy Winehouse.

Adele je verjetno upala na nagrado za najboljšo pevko, zdaj jo malce skrbi.

Amy Winehouse, ki je umrla 23. julija 2011, stara le 27 let, je letos med nominirankami za naj britansko izvajalko po zaslugi glasbe iz filma Amy, slavnega dokumentarca o njenem življenju. Na albumu je kar nekaj njenih še neobjavljenih pesmi. Znano je, da je bil njen oče Mitch precej kritičen do filma, ki ga je ustvaril dokumentarist Asif Kapadia. Dokumentarec je dobil tudi oskarjevsko nominacijo, a Winehouse ni spremenil svojega mnenja, čeprav je bil film globalna uspešnica. »Slišal sem, da je Amy nominirana za brit za najboljšo pevko. Tako smo ponosni nate, punčka. Še vedno pa sovražim film!« je tvitnil oče Winehouse. 

Amy navdihnila tudi Adele

Ali bo Amy posthumno prejela brit, bo znano 24. februarja, ko jih bodo podelili v londonski O2 Areni, pevska kolegica Adele, ki je brit dobila leta 2012, pa je nekoč izjavila, da jo je prav Amyjin prvenec Frank (2003) navdihnil, da je začela pisati pesmi. »Če ne bi bilo Amy in albuma Frank, stoodstotno ne bi vzela v roke kitare in ne bi napisala skladb, kot so Daydreamer, Hometown in tudi Someone Like You,« je zaupala reviji i-D magazine.