Zabava

Za Almo iz šova Gostilna išče šefa so v živo odrli nebogljeno ovčko

Nejc Simšič
1. 9. 2015, 06.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Novopečena komentatorka šova Gostilna išče šefa je že takoj na začetku zvezdniškega momenta z izjavo razburila številne vegetarijance in borce proti mučenju živali.

Pop TV

Nekdanja manekenka, podjetnica in ena od ustanovitvenih članov uspešnega kuharskega projekta Odprta kuhna, Alma Mujezinović, ki po novem skupaj z Iryno Osypenko Nemec in Karimom Merdjadijem komentira znan kuharski šov, je zaradi svoje izjave o najbolj nenavadni hrani, ki jo je doslej poskusila, sprožila val ogorčenja.

Arhiv Svet24

Javno je namreč priznala, da je pojedla svežo in zanjo žrtvovano ovco. »Ko sem pred leti potovala po Iranu, sem obtičala v puščavski vasici, kjer so me domačini gostoljubno povabili v svoj dom. Pripravili so mi tradicionalno in zelo zanimivo jed – »žrtvovali« so ovco, vse njene notranje organe pa skuhali v juhi, ki so mi jo nato svežo servirali. To je bil njihov način prikaza hvaležnosti za obisk. No, lahko povem, da sem tisto juho s težavo pojedla, je pa bilo zanimivo in predvsem neponovljivo,« je priznala Alma, ki si je zaradi tega že pridobila velik minus pri veganih, vegeterijancih in ljubiteljih živali.

Facebook