Zabava

Zakonca Novak bosta spet kuhala!

ns
20. 7. 2015, 07.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Zakonca sta pred leti navduševala in podirala rekorde gledanosti s kuharsko oddajo Ljubezen skozi želodec, zdaj pa se Valentina in Luka vračata z novo oddajo.

Mediaspeed

Na Planet TV prihaja nova kuharska oddaja Planet Kuha, ki bo v sklopu informativne oddaje Planet Danes. Kuhala bosta stara znanca televizijskih ekranov Valentina in Luka Novak, ki bosta recepte predstavila na preprost in uporaben način. Ob tem bosta gledalce informirala o produktih, ki jih bosta uporabljala.

»Da je hrana zabava, to že vemo. Naj postane tudi informacija, saj se čedalje bolj zavedamo, da ni vseeno, kaj jemo: ni vseeno, kaj se znajde na mizi, ni vseeno, kaj damo v usta: to ima posledice, za okolje, gospodarstvo in ne nazadnje za naše zdravje,« je povedala voditeljica Valentina in nadaljevala: »Novični izziv kuharije je v zraku: o hrani danes želimo izvedeti več: kaj, zakaj in kako. Trudila se bova, da vsaj na del teh vprašanj ponudiva odgovore, da raziščemo zgodbo živila, poiščemo kulturni kontekst in ga pokažemo v receptu: natančno, domače in uporabno.«