Zabava

74. svečka na slavnostni torti legendarnega Boba Dylana

am
26. 5. 2015, 20.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

24. maja leta 1941 se je v mestu Duluth v Minnesoti rodil Robert Allen Zimmerman oziroma deček, ki smo ga skozi desetletja poznali pod imenom Bob Dylan.

Profimedia

Deček je zrasel v tako veliko legendo, da so njegove pesmi narekovale tako glasbeni kot tudi kulturni in družbeni tempo 20. stoletja. Kljub častitljivi starosti Dylanova ustvarjalnost še vedno gori z močnim plamenom in nikakor ne pojema, medtem ko neutrudno nadaljuje svoje iskanje odgovorov v vetru. Bob Dylan, ki neizpodbitno predstavlja živo legendo in enega poslednjih glasbenih velikanov, že vse od svojih začetkov velja za enigmo.

Ves čas ga spremlja pridih skrivnostnosti, ko izza svojega čemernega pogleda povsem nepredvidljivo, skoraj muhasto spreminja tok glasbene zgodovine. Za seboj ima več kot pol stoletja trajajočo kariero, v kateri je nanizal kar 36 studijskih albumov in prodal prek 120 milijonov plošč. Njegov zadnji studijski album Shadows in the night, ki je izšel februarja letos, je že v prvem tednu osvojil vrh britanske lestvice, s čimer je Dylan postal najstarejši glasbenik, ki se lahko pohvali s prvim mestom na omenjeni lestvici, obenem pa je zaznamoval neverjetnih 52 let, odkar si je to čast priboril s svojim prvim albumom Freewheelin' Bob Dylan iz leta 1963. Za svoje glasbeno poslanstvo je prejel neštete nagrade, poklone in prestižna priznanja.