Zabava

Anja Baš navdih črpa iz osebnih izkušenj

A.M.
24. 3. 2015, 15.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Anja Baš, pevka in avtorica, je te dni izdala svoj glasbeni prvenec Punca iz tvoje ulice, na katerem najdemo izključno njene avtorske skladbe.

Arhiv Svet24

Skladbe za album Punca iz tvoje ulice je Anja ustvarjala zadnjih pet let, čeprav nekateri osnutki zanje segajo malce dlje v Anjino preteklost.

Vsako skladbo z albuma je likovno upodobila, ilustracije pa je umestila tudi na podobo ploščka.

»Album Punca iz tvoje ulice je osebnoizpoveden, navdih za skladbe sem črpala iz izkušenj. Tisti, ki poznate mojo zgodbo, veste, da sem v najstniških letih preživljala težko obdobje. In dvomim, da bi se kdaj pozdravila, če ne bi imela glasbe. Glasba je bila zame tisto, zaradi česar sem končno začutila, da je vredno biti na tem svetu, da ima moje življenje smisel. Velik del te plošče je posvečen ljubezni do sebe oziroma spoznanju, da v življenju nikoli ne boš zares užival, dokler ne boš imel rad sebe. Zato bi rada to ploščo posvetila vsem, ki veste, kakšen užitek je pogledati nazaj na prehojeno pot in videti, kako si osebnostno zrasel kljub vsem težavam. Vsak ima svoj smisel v tem življenju, čeprav smo se nekateri morali bolj truditi, da bi ga našli. Neizmerno sem vesela, da je album končno izšel. Upam, da vam ga bo v veselje poslušati,« o glasbi in prvencu pravi Anja Baš, ki se ljubiteljsko ukvarja tudi s slikanjem – vsako skladbo z albuma je likovno upodobila, ilustracije pa je umestila tudi na podobo ploščka, ki je izšel v petek.