Zabava

Bobnar Soki obdaruje tudi po praznikih

am
15. 1. 2015, 21.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Zgodilo se je tretjič in po napovedih bobnarja Marka Soršaka - Sokija se bo v letu 2015, kot kaže, zgodilo še mnogokrat.

Bobnar zasedbe Elvis Jackson je v sklopu svojega projekta 20 za 20 namreč znova razveselil slovenske učence, tokrat srečneže z OŠ Jožeta Krajca Rakek. In zakaj tokrat na Notranjsko? »Ker smo od učiteljice glasbe prejeli prepričljivo prijavo, v kateri je izpostavila, da šolskemu ansamblu zelo primanjkujejo bobni, predvsem pa, da imajo na šoli tudi zelo perspektivnega bobnarja Vitana Logarja, a v šoli žal nima možnosti vaditi. Odločitev v moji glavi je verjetno padla v pičlih nekaj sekundah, klic učiteljici pa je sledil nekaj minut zatem,« je ob včerajšnjem obisku na Rakeku povedal Soki.

OŠ Rakek je tako prejela povsem nov set bobnov, dodati pa je treba, da so činele za šolo podarili v kanadskem Sabianu, ki se je tako kot veliko drugih podjetij, organizacij in posameznikov odločil podpreti entuziastični projekt slovenskega bobnarja, s katerim želi prav vsem otrokom omogočiti glasbeno izobraževanje.

Arhiv Svet24

Po besedah ravnateljice Anite Ivančič projekt za slovenske osnovne šole pomeni resnično ogromno, saj si takšnih investicij, s katerimi se intenzivno vlaga v prihodnost mladih, šole same praktično ne morejo privoščiti. Soki sicer svoj pohod, na katerem se mu bodo v naslednjih mesecih pridružila tudi nekatera zveneča imena slovenske glasbene scene, nadaljuje. Že 6. februarja je za obdarovanje na vrsti OŠ Žalec, za vse, ki bi po lastnih zmogljivostih želeli donirati, pa je pravi naslov Sokijevo družbeno omrežje.

Arhiv Svet24

Donacijo sicer oddate v zameno za DVD 20 za 20, ki ga je Soki ob 20-letnici svoje bobnarske kariere posnel z 20 slovenskimi izvajalci. Prepozno ni niti za šole, ki so se do zdaj pozabile prijaviti, svoje glasbene potrebe pa naj bobnarju sporočijo čim prej.

Arhiv Svet24