Zabava

Letošnja jesen jim jo je pošteno zagodla

A.M.
19. 12. 2014, 20.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Zdravstvenim težavam v skupini ni videti konca. Začelo se je že poleti, ko je bil najbolj izpostavljeni član, pevec Mitja Ferenc, prisiljen oditi pod nož.

A.M.

Že takrat so se v skupini spraševali, ali bodo zmogli serijo božičnih koncertov, na kateri sodelujejo s kar 60 pevci in instrumentalisti, ob taki rehabilitaciji hrbtenice. A odločitev, da koncerte za božič pripravijo, je pač padla. In komaj so letos novembra virusi dobro izpustili iz rok šefa skupine in ravnatelja OŠ Fara Martina Marinča, že so se pojavile terapije pri aranžerju in na splošno glasbeno najbolj talentiranem članu skupine Tončiju Obranoviču. Tudi redne vsakodnevne terapije težav z nogami niso odpravile.

Na prvem velikem koncertu v Vojniku preteklo soboto smo opazili, da je ves čas sedel. To nikoli ni bila navada Prifarskih muzikantov. Res je, da je bil koncert dolg, kar debeli dve uri, ampak do zdaj so prifarci vedno zmogli. Danes jih čaka še Maribor, v nedeljo pa Puconci. Veliki koncertni finale bodo imeli v Cankarjevem domu na božični dan, 25. decembra, in do takrat se bodo morali sestaviti.

No, mimogrede, edino njihov najstarejši član skupine Brane Počkar je zdrav kot dren.

Okvriček: Priljubljeni Prifarski muzikanti vedno znova navdušijo.