Zabava

Razkrite podrobnosti obtožb proti bobnarju skupine AC/DC

STA/M.J.
5. 12. 2014, 11.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Tožilci so razkrili, da obtožbe Phila Rudda zaradi grožnje z umorom izhajajo iz telefonskega klica, v katerem naj bi domnevno grozil poslovnemu partnerju in njegovi hčeri. Proti plačilu varščine bo do sojenja, napovedanega za 10. februar, na prostosti. Sodnik Paul Geoghegan je po raciji na njegovem domu zaostril pogoje varščine.

Bobnar skupine AC/DC je, potem ko je bil 6. novembra aretiran v Tuarangi, zanikal vse obtožbe o grožnji z umorom in posedovanju drog. Nekaj podrobnosti v zvezi z grožnjo je sporočila pisarna Crown Solicitor.

"Obtoženec je 26. septembra 2014 zjutraj telefoniral prvemu tožniku in grozil, da bo ubil njega in njegovo hčer, drugo tožnico," so sporočili iz pisarne. "Klic se ujema s telefonskim pogovorom, ki ga je obtoženec opravil isto jutro s svojim sodelavcem in v njem govoril o tem, kaj namerava storiti prvemu tožniku," so še razkrili. V času klica je imel obtoženec s tožnikom sklenjeno triletno pogodbo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Sodišče je odločilo, da identiteta tožnikov ne sme biti razkrita, prav tako iz danih podatkov ni razviden povod za domnevni Ruddov klic. Dokumentacija pa navaja, da je policija v raciji, ki jo je opravila na njegovem domu, našla 0,71 gramov metamfetamina in 130 gramov marihuane.

Arhiv Svet24

"Obtoženec je v intervjuju s policijo zanikal obtožbe, da naj bi grozil prvemu tožniku ali komu drugemu, prav tako je zanikal kakršnekoli domnevne telefonske klice," je še zapisano v dokumentaciji.

Rudd je bil ponovno na sodišču ta teden, potem ko se je zapletel v ulični pretep z osebo, povezano z njegovim primerom. Član skupine AC/DC ni bil na novo obtožen, pač pa je sodnik zaostril pogoje varščine s posebnim določilom, ki prepoveduje jemanje drog.

Za obtožbo za grožnje z umorom mu grozi do sedem let zaporne kazni. Obtožen je bil tudi za poskus naročenega umora, vendar je bila tožba zaradi pomanjkanja dokazov opuščena.