Zabava

Se zasedba Flirrt poslavlja?

am
11. 11. 2014, 20.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Vprašanje, ki zadnje čase muči mnoge, vendarle ne bo tako usodno za glasbeno skupino, ki ima na sončni strani precej oboževalcev. O čem torej govorimo?

Alenka Čož

Idealno slovo je ena izmed zadnjih pesmi z albuma Lajf, ki so ga Flirrt izdali aprila 2013. Letos je zasedba izdala še povsem akustičen album Izpod kovtra, ampak kot pravijo Flirrt, je bil album Izpod kovtra le logična posledica oddaje Izštekani, ki se je zgodila januarja to leto.

Rok Lunaček, pevec zasedbe Flirrt, je o ob tem povedal: »Idealno slovo je klasična pocukrana ljubezenska pesem, ko gresta dva narazen. Ampak komad zveni v nežni retrospektivi šele, ko je zakuhana stvar že malce mimo. Ko se dogaja štala med dvema, pa je vse skupaj precej bolj zafrknjeno od cukra.«

O albumu je dodal: »Album Lajf je kljub parim ljubezenskim pesmim najbrž najbolj resen album do danes. Najbrž zato, ker živimo v takšnem času, da so na albumu pesmi o smrti prijatelja, smrti države in še čem. Na neki smešen način smo včasih prav veseli, ko lahko izdamo kot singel čisto preprost ljubezenski komad, kot je recimo Idealno slovo. Ne samo da malce razbremeni nas, razbremeni tudi naše poslušalce.«

Flirrt so že v intenzivnih pripravah za naslednji album, ki bo njihov sedmi po vrsti in za katerega pravijo, da bo mnogo daljši. Počasi se namreč bliža 20. obletnica delovanja skupine, ki bo na kulturni praznik, 8. februarja, leta 2017 in za katero fantje pravijo, da pripravljajo nekaj tem letom delovanja primerno.