Zabava

Poglejte, kaj je tokrat skuhala Noctiferia

R.T.
21. 8. 2014, 19.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Prvaki slovenske metal scene Noctiferia pripravljajo novi album. Skupina, ki je v svoji dolgoletni karieri pokazala veliko obrazov in mnoge vizije ekstremne glasbe, se je novega albuma lotila kot je v njihovi navadi - brez kompromisov in perfekcionistično.

Facebook
Novo turnejo na Kitajskem načrtujejo že prihodnje leto.

Album so posneli v NegligenceStudiu, zmiksali in zmasterizirali pa so jim ga v Fascination Street Studios na Švedskem, kjer sta album obdelala Johan Örnborg & Jens Bogren, znana po svojem delu z Opeth, Kreator, Amon Amarth, Paradise Lost in mnogimi drugimi . Na vse detalje o novem albumu bomo morali še malo počakati, v tem času pa fantje v pokušino ponujajo single z naslovom Gaga People in lyrics video za istoimensko skladbo. Single poleg Gaga People vsebuje še skladbi Sleeper Is Awake in The Falsifier, ki sta pra vtako uvrščeni na album. Gaga People lahko kupite kot del posebnega Early Bird fan paketa za prihajajoči Metaldays festival.

Noctiferia je po dobrih dveh desetletjih delovanja pripravljena na nove izzive. 

Noctiferia se trenutno intenzivno pripravlja na novo fazo svojega delovanja. Na prihajajočem albumu se bo tudi dokončno predstavil novi član zasedbe Dame Tomoski. Lyrics video Gaga People bodo v septembru predstavili v oddaji Točka na slovenski nacionalni televiziji, do novega leta pa bodo odigrali lepo število koncertov doma in v tujini.

Zgodbo Noctiferie bo pomagala zaokrožiti tudi domača založba On Parole, ki v sodelovanju s skupino pripravlja ponovni izdaji albumov Per Aspera in Slovenska morbida. Albuma bosta v prenovljeni pododbi in dodatki na voljo že to jesen.

Prihajajoči koncerti: 

- 23.8. Kaltenbach Open Air (Avstrija)
- 29.8. Črnfest, Črnomelj (Slovenija)
- 6.9. Budapest, Metal War fest (Madžarska)